Αρχίζει η κατεδάφιση πολυκατοικιών στα Λατσιά-Στις 274 οι αιτήσεις για το κτίΖΩ

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η κατεδάφιση των πρώτων προσφυγικών πολυκατοικιών στον Δήμο Λατσιών, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου κατεδάφισης συνολικά 43 πολυκατοικιών που κρίθηκαν ακατάλληλες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο σχέδιο "κτίΖΩ", στο πλαίσιο της πρώτης αυτής φάσης, έφτασε στις 274 αιτήσεις.

Εξάλλου, 16 δικαιούχοι εξέφρασαν επιθυμία να μην συμμετάσχουν στο Σχέδιο και συνεπώς θα λάβουν το εφάπαξ ποσό χορηγίας και το ποσό που τους αναλογεί από το μερίδιό τους από την αγοραία αξία της γης. Σημειώνεται, ακόμα, ότι 144 δικαιούχοι λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατεδάφιση των πολυκατοικιών έχει αρχίσει εργασίες προετοιμασίας, με αφαίρεση ξύλινων, μεταλλικών και άλλων αντικειμένων κτλ.

Δειτε Επισης

Συνολικά 86 επικίνδυνα προϊόντα στο ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX την περασμένη βδομάδα
Επιμένει ο Καρούσος-«Πάνω σε λανθασμένες παραδοχές η απόφαση Υπ. Υγείας για φαρμακεία»
Ψηλότερα ποσοστά ψηφιακών δεξιοτήτων νεαρών κοριτσιών σε Κύπρο και ΕΕ το 2023
Όλα έτοιμα για τις Ενιαίες Τελικές Εξετάσεις στις Τεχνικές Σχολές
ΟΛΤΕΚ: Βελτιωμένο το νέο προσχέδιο για Σύστημα Αξιολόγησης αλλά παραμένουν διαφωνίες
Το πρώτο φεστιβάλ καφέ στην Κύπρο-Δίνει βήμα στους Κύπριους παραγωγούς
ΠΙΣ: Συλλογική στρατηγική διαφύλαξης της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός
Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ-Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή
Πράσινο Υπουργικού για οριζόντια αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα σχέδια στέγασης του ΚΟΑΓ
Κατ’ εξαίρεση λειτουργία μικρών σχολείων αποφάσισε το Υπουργικό-«Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά»