Αρχίζει η κατεδάφιση πολυκατοικιών στα Λατσιά-Στις 274 οι αιτήσεις για το κτίΖΩ

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η κατεδάφιση των πρώτων προσφυγικών πολυκατοικιών στον Δήμο Λατσιών, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου κατεδάφισης συνολικά 43 πολυκατοικιών που κρίθηκαν ακατάλληλες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο σχέδιο "κτίΖΩ", στο πλαίσιο της πρώτης αυτής φάσης, έφτασε στις 274 αιτήσεις.

Εξάλλου, 16 δικαιούχοι εξέφρασαν επιθυμία να μην συμμετάσχουν στο Σχέδιο και συνεπώς θα λάβουν το εφάπαξ ποσό χορηγίας και το ποσό που τους αναλογεί από το μερίδιό τους από την αγοραία αξία της γης. Σημειώνεται, ακόμα, ότι 144 δικαιούχοι λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατεδάφιση των πολυκατοικιών έχει αρχίσει εργασίες προετοιμασίας, με αφαίρεση ξύλινων, μεταλλικών και άλλων αντικειμένων κτλ.

Δειτε Επισης

ΣΕΛΚ: Χωρίς στοιχεία οι αναφορές για εμπλοκή λογιστών με πρόσωπα υπό κυρώσεις
Το ΥΠΑΜ συμμετείχε με έξι κυπριακές εταιρείες σε έκθεση στην Κρακοβία
Έργα κατά τις νυχτερινές ώρες την επόμενη εβδομάδα στους αυτοκινητόδρομους
Πάνω από 2,000 κλήσεις στο Hope For Children το 2024-«Αλματώδης αύξηση»
Το ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ημερομηνίες υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης ιματισμού στους 2025 ΕΣΣΟ
Έστειλε πίσω στο Υπουργείο Υγείας τα νομοσχέδια για τα Βιοϊατρικά Εργαστήρια η Βουλή
Μ. Κεραυνός: Η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει με επιτυχία τους εξωτερικούς κινδύνους
Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για καρκίνο του παχέος εντέρου ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας
Να ανοίξει εκ νέου το θέμα του 12% στις συντάξεις ζητά η ΔΕΟΚ
Συνάντηση ΟΣΑΚ με ΟΑΥ για καθυστερήσεις και απορρίψεις αιτημάτων για φάρμακα