Απασφάλισε ο Νετανιάχου κατά του Ερντογάν-«Υποστηρίζεις τρομοκράτες»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε σημερινές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι «κράτος-τρομοκράτης» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αποκαλεί κράτος-τρομοκράτη το Ισραήλ, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρει δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε εξάλλου την άποψη ότι η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά πολιτικός φορέας εκλεγμένος από τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.

«Δεν αποδεχόμαστε το κήρυγμα» του Ερντογάν, υπογραμμίζει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς κουρδικών κοινοτήτων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πηγή: Times of Israel, Al Jazeera

Δειτε Επισης

Μίλησαν τηλεφωνικά Ρούμπιο και Λαβρόφ-Στο επίκεντρο οι συζητήσεις Μόσχας-Κιέβου στην Τουρκία
Δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα και συνετρίβησαν στη Φινλανδία
Οι τέσσερις όροι που έθεσε η Ρωσία προς την Ουκρανία-«Αποκομμένες απαιτήσεις από την πραγματικότητα»
Το παράδειγμα Μπους και πώς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ενισχύθηκε από τους… Αμερικανούς
Φρίκη στην Ιταλία-Μητέρα πέταξε το νεογέννητο μωρό της στην τουαλέτα
«Καφκικό» περιβάλλον στη Ρουμανία πριν τις προεδρικές κάλπες-Ο πόλεμος των τρολ και η λογοκρισία
Λίγες ώρες μετά τις επαφές στην Κωνσταντινούπολη, οι Ρώσοι χτύπησαν λεωφορείο-Ξεκληρίστηκε οικογένεια
Ντρίμπλες από το Κρεμλίνο-«Ίσως» να υπάρξει συνάντηση του Πούτιν με τον Ζελένσκι, ο όρος της Μόσχας
Το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή-Επεξεργάζεται τη μετεγκατάσταση ενός εκ. Παλαιστινίων στη Λιβύη
Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ισραηλινους βομβαρδισμούς στη Γάζα-Για «εθνοκάθαρση» προειδοποιεί ο ΟΗΕ