Πάνω από 30.000 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από έναρξη ρωσικής εισβολής

Ουκρανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο σχεδόν 25.000 στρατιωτών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, εκτιμώντας πως οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ξεπερνούν συνολικά τις 30.000.

Το Κίεβο δεν δίνει στη δημοσιότητα τις απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θεωρώντας πως η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων θα έβλαπτε τον αγώνα του απέναντι στους Ρώσους εισβολείς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times τον Αύγουστο, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούσαν πως σχεδόν 70.000 ήταν οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες.

Ο ιστορικός Γιαροσλάβ Τιντσένκο και ο εθελοντής Ερμάν Σαποβαλένκο αναφέρουν στο ουκρανικό περιοδικό Tyzhden ότι έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές ο θάνατος τουλάχιστον 24.500 Ουκρανών στρατιωτών. Επισημαίνουν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι μεγαλύτερος, αφού πολλοί εκ των 15.000 αγνοουμένων είναι πιθανότατα νεκροί.

«Προφανώς, τα ονόματα των 24.500 νεκρών στρατιωτών δεν είναι ο πραγματικός απολογισμός, αλλά κατά την εκτίμησή μας ο αριθμός αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 70% των απωλειών» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, έγραψαν, εκτιμώντας πως περισσότεροι από 30.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Κατ' αναλογία 1:3, οι συγγραφείς υπολογίζουν πως σχεδόν 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στα πεδία των μαχών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τον συγκεκριμένο απολογισμό. Εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Reuters πως δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Οι συντάκτες του άρθρου στο περιοδικό Tyzhden υπογραμμίζουν πως θεώρησαν σημαντικό να δημοσιοποιήσουν αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να αντισταθμίσουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και - κατά την άποψή τους - δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Το ΡΚΚ διοργάνωσε συνέδριο για την αυτοδιάλυσή του
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'