Με νέα ονόματα η πρόταση Κομισιόν για 12ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας

Πρόταση για 12ο κατά σειρά πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία κατέθεσαν το βράδυ της Τρίτης στο Συμβούλιο της ΕΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης την Τέταρτη.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος προτείνει, όπως αναφέρεται, την προσθήκη 120 επιπλέον φυσικών και νομικών προσώπων στη λίστα κυρώσεων, για το ρόλο τους στην υπονόμευση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Οι προτεινόμενες νέες καταχωρήσεις περιλαμβάνουν παράγοντες από τον ρωσικό στρατό, τους τομείς της άμυνας και της πληροφορικής, καθώς και άλλους σημαντικούς οικονομικούς φορείς.

Επίσης, ο κ. Μπορέλ και η Κομισιόν προτείνουν τη εφαρμογή νέων απαγορεύσεων εισαγωγών και εξαγωγών, καθώς και δράσεων για αυστηροποίηση του ανώτατου ορίου της τιμής του πετρελαίου, και για αντιμετώπιση της παράκαμψης των κυρώσεων της ΕΕ.

Οι κυρώσεις που προτείνονται στοχεύουν όσους ενορχήστρωσαν τις πρόσφατες παράνομες λεγόμενες «εκλογές» στα εδάφη της Ουκρανίας που κατέχει προσωρινά η Ρωσία, τους υπεύθυνους για την αναγκαστική «επανεκπαίδευση» παιδιών από την Ουκρανία, και παράγοντες που διασπείρουν παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι προτάσεις έχουν επίσης στόχο την ενίσχυση του πλαισίου κυρώσεων στο σύνολό τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή