Πανηγύρια ντροπής στα κατεχόμενα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Ολοκληρώθηκαν τα πανηγύρια ντροπής στην κατεχόμενη Λευκωσία για τα 40χρονα από την παράνομη και μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ και εκ μέρους της Τουρκίας ο Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ ο οποίος έφτασε χθες βράδυ στα κατεχόμενα, ενώ σήμερα το πρωί στο ψευδοκράτος ήρθε για να παραστεί στις εκδηλώσεις ο νέος Πρόεδρος του ΡΛΚ, Οζγκιούρ Οζέλ, Στα κατεχόμενά βρίσκεται ήδη και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Μετίν Γκιουράκ.

Για τα 40 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στα λιμάνια Κερύνειας και Αμμοχώστου έχουν πλεύσει οι φρεγάτες TCG Giresun (F-491) και TCG Bartın (F-504) και το υποβρύχιο TCG Burakreis (S-359). Η φρεγάτα TCG Giresun θα δέχεται επισκέπτες μεταξύ 10 το πρωί και 5 το απόγευμα στο λιμάνι της Κερύνειας και η TCG Bartın στο λιμάνι Αμμοχώστου τις ίδιες ώρες.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος από τις 15.45 και μετά θα έχει διαδοχικές σύντομες συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον «πρόεδρο της βουλής», Ζορλού Τορέ, τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ. Ο κ. Ουστέλ θα συναντηθεί και με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Μπεκίρ Μποζντάγ.

Η ακροβατική ομάδα "Solo Turk" της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει επίδειξη το απόγευμα στις 15: 45 πάνω από το χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Κερύνεια.

Δειτε Επισης

Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
Επαφές για την επόμενη μέρα για λιμάνι και μαρίνα άρχισε ο Δήμος Λάρνακας
Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Δικτάτορας που δολοφονεί Κούρδους και κατέχει τη βόρεια Κύπρο
Ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για αφαίρεση σημαδούρων στον ποταμό Νάρβα
Αμάλθεια, Κυπριακό, διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν o Πρόεδρος και ο Εμίρης του Κατάρ
Η επέλαση της συντηρητικής Δεξιάς στην Ευρώπη και η «εποχή της μόνιμης κρίσης»
Οι ιδιαιτερότητες του Δήμου Λευκωσίας και ο ιδιαίτερος προεκλογικός της πρωτεύουσας
Πρωτοβουλία του Eύρου Λοϊζίδη για δημιουργία γηπέδου της Πάφος FC
Την ανάγκη για ενιαία προσέγγιση της ΕΕ στην ανθρωπιστική κρίση υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Τατάρ με Αυστραλή βουλεύτρια στο Σίδνεϊ