Στεφάνου: Θα αναλάβουμε δράσεις για την έμφυλη ισότητα

Θα αναλάβουμε δράσεις για την έμφυλη ισότητα, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή απονομής του 7ου Βραβείου Γυναικείας Προσφοράς «Κλειώ Χριστοδουλίδου και Κατίνα Νικολάου», το βράδυ της Τρίτης, στο Σατιρικό Θέατρο, στη Λευκωσία. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την ΠΟΓΟ, τίμησε τις Έλλη Λεπτού, Ελένη Μαύρου και Λούλα Σταύρου Ρωτή.

Αρχικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι και οι τρεις τιμώμενες γυναίκες "υπηρέτησαν με πάθος τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απέδειξαν ότι οι γυναίκες μπορούν να χαράξουν πορεία, τραβώντας πρώτες μπροστά, να υπερβούν εμπόδια, προκαταλήψεις και στερεότυπα και να ανοίξουν δρόμους". Οπως είπε, "οι γυναίκες που τιμούμε απόψε αποτελούν ζωντανό παράδειγμα. Η κάθε μια στη δική της θητεία απέδειξε ότι οι γυναίκες δεν περιορίζονται απλώς στη διαχείριση των προβλημάτων αλλά τολμούν, ηγούνται, αλλάζουν τα πράγματα. Η Έλλη, η Ελένη, η Λούλα είναι τρείς ξεχωριστές ιστορίες γυναικών, που με διαφορετικά δεδομένα η κάθε μια, ανέπτυξαν δημιουργική δράση μέσα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Μετά από μια αναδρομή στην πορεία των τριών τιμώμενων γυναικών, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι "το ΑΚΕΛ διαχρονικά εργάζεται για την ανατροπή στερεοτύπων, για το ξεπέρασμα εμποδίων και για ανατροπή εκείνου του πολιτικού πλαισίου που εμποδίζει τις γυναίκες να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά". Όπως εξήγησε, "στηρίζουμε σθεναρά κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των πολιτικών που στοχεύουν στην Ισότητα των δύο Φύλων και στη διασφάλιση της συμμετοχής των γυναικών σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής".

Εν συνεχεία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η γυναικεία συμμετοχή αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, κι όχι «χατίρι» ή «σύνθημα» που προτάσσεται απλά για να κρατούμε τα προσχήματα". Εμείς στο ΑΚΕΛ, τόνισε, "δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον βαθμό συμμετοχής των γυναικών στα κομματικά σώματα και διαδικασίες, γι’ αυτό και έχουμε αποφασίσει στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που κάνουμε στο Κόμμα, να συζητήσουμε, να λάβουμε μέτρα και να αναλάβουμε δράσεις, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε έμπρακτα και θετικά στο θέμα της έμφυλης ισότητας".

"Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως μπορεί να κάνει πολλά για τις γυναίκες", υπέδειξε ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι "η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται σήμερα ν’ ανταποκριθεί σε πολύ πιο δυνατές προκλήσεις, ενσωματώνοντας τη διάσταση του φύλου σε όλες τις πολιτικές και πρωτοβουλίες της, πολλαπλασιάζοντας τη δυνατότητα για τις γυναίκες να εμπλακούν αλλά και να ηγηθούν".

"Το ΑΚΕΛ πρωταγωνιστεί και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε κάθε τέτοια προσπάθεια", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ανοικτά του Ασντόντ το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε από Λάρνακα-Έτοιμες οι πλατφόρμες
Τα κόμματα που έχουν ανάγκη τον ΠτΔ, η μουρμούρα για τις δημόσιες εμφανίσεις και στο βάθος Ευρωεκλογές
Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»
Να αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή διερεύνηση για Θανάση από Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία ζητά το Volt
Επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό ο Ακιντζί-«40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»
Παρουσίασε το όραμα του για την Αντιδημαρχία Λευκωσίας ο Χρ. Ιωσήφ
Χρηματική εισφορά για στήριξη της Ανόρθωσης προσέφερε ο Βασίλης Μαύρου