Τη σύσταση Δικτύου εκπροσώπων της ΚΣΣΕ εισηγήθηκε ο Ευσταθίου

Τη σύσταση Δικτύου εκπροσώπων της ΚΣΣΕ, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την πλήρη συμμόρφωση των κρατών μελών με τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ σε εθνικό επίπεδο, εισηγήθηκε ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου. 

Ο Κύπριος Βουλευτής βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Υποεπιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ. 

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Ευσταθίου παρουσίασε προκαταρτικό μνημόνιο της 12ης Έκθεσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης τον περασμένο Μάϊο στο Ρέικιαβικ, όπου γίνεται ρητή αναφορά στον καίριο ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δικαστηρίου και τον έλεγχο που καλούνται να ασκήσουν προς τις κυβερνήσεις για την καλύτερη και ταχύτερη συμμόρφωσή τους με τις εν λόγω αποφάσεις.

Εισηγήθηκε τη σύσταση Δικτύου εκπροσώπων της ΚΣΣΕ, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την πλήρη συμμόρφωση των κρατών μελών με τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ σε εθνικό επίπεδο. 

Ο κ. Ευσταθίου συμμετείχε επίσης σε συζητήσεις σχετικά με τα αδικήματα που αφορούν στη δυσφήμηση και την ανάγκη ποινικοποίησης υποθέσεων που σχετίζονται με εγκλήματα μίσους.

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Αποκαλύψεις για Μουρτζούκου-Σοκάρουν οι ομοιότητες με Πισπιρίγκου, επιχείρησε να σκοτώσει το μωρό της 4 φορές
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Οικογενειακή τραγωδία στη Λεμεσό-Σκότωσε τον πατέρα του και τηλεφώνησε στην Αστυνομία 48χρονος
«Υπεύθυνη» για την αναστολή δίωξης του πολιτικού, «υπεύθυνη» για το μέλλον της επανακαταχώρησης της υπόθεσης
Μίλησε σαν πολιτικός, έριξε νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αγγελίδης
Το «όχι» συνεπάγεται με «όχι», οτιδήποτε άλλο είναι βιασμός... Από θύματα θύτες λόγω στερεοτυπικών αντιλήψεων
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά