Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέο χρονικό περιθώριο σε αμάχους για να φύγουν

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε και πάλι σήμερα χρονικό περιθώριο στους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να διαφύγουν προς το νότο του παραλιακού αυτού θύλακα.

Ο διάδρομος διαφυγής πρόκειται να παραμείνει ανοικτός από τις 9 π.μ. ως τις 4 μ.μ. για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού στα αραβικά από την πλατφόρμα X. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα χάρτη με τις καθορισμένες οδούς διαφυγής.

Επιπλέον όλοι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στην ακτή, λόγω των συνεχιζόμενων μαχών, μπορούν να χρησιμοποιούν από τις 10 π.μ. ως της 4 μ.μ. την κύρια οδό Σαλάχ αλ-Ντιν, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Από εκεί, μπορούν να φθάσουν στην περιοχή νότια του Ουάντι Γάζα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως σε δύο συνοικίες της πόλης της Γάζας θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση των μαχών από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ.. Η παύση αυτή γίνεται για να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να διαφύγουν προς τον νότο, ανέφερε.

Όλοι οι άμαχοι, που εμποδίζονται από μαχητές της Χαμάς να διαφύγουν, μπορούν να έρχονται σε επαφή με τον ισραηλινό στρατό τηλεφωνικά ή μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Εδώ και εβδομάδες το Ισραήλ καλεί τον άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γάζας, περιλαμβανομένης της πόλης της Γάζας, να μετακινηθεί προς  τον νότο για την ασφάλειά του.

Ωστόσο, έχουν πραγματοποιηθεί ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα και στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού αυτού εδάφους. Ο στρατός υποστηρίζει πως στοχοθετήθηκαν αποκλειστικά μέλη της Χαμάς.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως η πληροφορία δεν μπορεί να επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Πηγή: AΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έθαψαν 179 νεκρούς σε ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα-Ανάμεσά τους και εφτά πρόωρα νεογνά

Δειτε Επισης

Συντριπτική επανεκλογή Οζέλ στο CHP-Κάλεσε τον Ερντογάν σε πρόωρες εκλογές
Διπλωματικό επεισόδιο Βρετανίας και Ισραήλ- Δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα δύο βουλευτών των Εργατικών
Ιατρικό ελικόπτερο συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή στο Ναγκασάκι-Εντοπίστηκαν και οι 6 επιβαίνοντες
Περισσότερες από 50 χώρες μίλησαν με Λευκό Οίκο για έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων
Πώς έγινε η γκάφα στον Λευκό Οίκο και ο Μάικ Γουόλτς έβαλε δημοσιογράφο στην απόρρητη ομαδική συνομιλία για τους Χούθι
Φον ντερ Λάιεν για δασμούς: Η ΕΕ θα διαπραγματευτεί με Τραμπ, αλλά είναι έτοιμη και για αντίμετρα
«Με νεκροφόρα μετέφεραν χρήματα Ιμάμογλου στην Ελλάδα»-Αναφορές σε τουρκικά δημοσιεύματα
Από κρέατα, δημητριακά μέχρι σκούπες και χαρτί υγείας-Η ΕΕ ανακοινώνει αντίμετρα κατά των δασμών Τραμπ
Αιφνιδιαστική δημόσια εμφάνιση του Πάπα στο Βατικανό-Σε αναπηρικό καροτσάκι και με αναπνευστήρα
Εκρέμ Ιμάμογλου στο συνέδριο του CHP: «Θα νικήσουμε την αδικία και την τυραννία»