Καταγγελίες ενώπιον των Οικολόγων για θανάτωση αλεπούδων στον Κοτσιάτη (pic)

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν καταγγελίες από πολίτες στο Κίνημα Οικολόγων, περιστατικό θανάτωσης ζώων σε περιοχή στον Κοτσιάτη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, η καταγγελία αφορά αλεπούδες που βρέθηκαν νεκρές την Κυριακή στην εν λόγω περιοχή. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Υπηρεσία Θήρας.

Παράλληλα αναφέρεται ότι, «η Υπηρεσία θήρας με τη σειρά της, μετέβηκε στο σημείο μάζεψε τα δολοφονημένα ζώα και τα μετάφερε στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για νεκροψία. Από το φωτογραφικό υλικό, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δολοφονία των αλεπούδων έγινε σε άλλο σημείο και μετά τις συγκέντρωσαν όλες μαζί σε κάποιο άλλο σημείο στοιβαγμένες ως τρόπαιο».

20

Επίσης το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι, «αυτές οι απαράδεκτες εγκληματικές συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνονται πλέον ανεκτές από την κοινωνία. Ζητούμε την διερεύνηση του περιστατικού και να γίνει προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι. Παράλληλα, ζητούμε από την Υπηρεσία Θήρας να γίνονται συχνότεροι έλεγχοι για να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά. Υπενθυμίζουμε πως το κυνήγι της αλεπούς είναι παράνομο και τιμωρείται με πρόστιμο έως και 2000 ευρώ».

Παράλληλα οι Οικολόγοι υποδεικνύουν ότι, «ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος, κάνουμε έκκληση, αν οποιοσδήποτε πολίτης αντιληφθεί κάποιον να σκοτώνει παράνομα αλεπού να επικοινωνεί άμεσα με την Υπηρεσία Θήρας η στην Αστυνομία. Επίσης αν όποιο άτομο γνωρίζει κάποια πληροφορία για το περιστατικό να το αναφέρει άμεσα στην Υπηρεσία Θήρας η την Αστυνομία. Οι εικόνες αυτές και τα φρικιαστικά περιστατικά εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων δεν περιποιούν τιμή για κανένα πολιτισμένο και Ευρωπαϊκό κράτος. Θέλουμε σεβασμό προς τα ζώα και το κράτος να διασφαλίζει την ευημερία τους. Μάλλον με έτσι συμπεριφορές απέχουμε πολύ από τον πολιτισμό».

Δειτε Επισης

Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών
Τέλη Νοεμβρίου η δεύτερη διακυβερνητική σύνοδος Κύπρου και Ελλάδας
Συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση επαναβεβαίωσε η ΠτΔ στα εγκαίνια έκθεσης στην Αθήνα
Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Υποδέχθηκε τη Σακελλαροπούλου ο ΠτΔ-«Άριστες οι σχέσεις, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας