Επίθεση και από την τοπική του ΑΚΕΛ σε Παπαχαραλάμπους-«Ολοκληρώνει μία θητεία με σχεδόν μηδενικό ποσοστό υλοποίησης έργων»

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, εξαπέλυσε η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Στροβόλου.

Σε ανακοίνωση της η δημοτική ομάδα κάνει λόγο για μια επταετή θητεία με σχεδόν μηδενικό ποσοστό υλοποίησης σοβαρών αναπτυξιακών έργων, ενώ προαναγγέλλει κύκλο επαφών και διαλόγου με τους δημότες, ώστε να γίνει ένας απολογισμός καθώς επίσης και συζήτηση για το μέλλον του δήμου.

«Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή το τι δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής του διάσκεψης. Η πρώτη αντίδραση, τοποθέτηση μας είναι ότι επανέλαβε το γνωστό του αφήγημα, το οποίο επιχείρησε πρόσφατα να παρουσιάσει σπασμωδικά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό το αφήγημα περιληπτικά περιλαμβάνει: Παρουσίαση έργων που είναι ακόμα στα αρχικά στάδια υλοποίησης τους και δεν δικαιολογούν αλλά ούτε προσφέρονται για «θριαμβευτικές» διαπιστώσεις. Έργα βιτρίνας και όχι ουσίας που να έχουν άμεσο ποιοτικό αντίκτυπο στους δημότες. Προσπάθεια ωραιοποίησης της εικόνας που βιώνει σήμερα ο Δήμος μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτοντας ότι, «σοβαρή διάσταση μεταξύ λόγων και έργων, αφού η εικόνα που αντιλαμβάνονται καθημερινά οι δημότες είναι άκρως αντίθετη με αυτή που παρουσίασε ο Δήμαρχος. Πέρα και έξω από το τι δήλωσε ως «έργο» ο δήμαρχος, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι ολοκληρώνει μία 7ετή θητεία που χαρακτηρίζεται σχεδόν με μηδενικό ποσοστό υλοποίησης σοβαρών αναπτυξιακών έργων».

Όπως αναφέρει η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Στροβόλου, «στη χθεσινή επικοινωνιακή εικόνα που παρουσίασε ο δήμαρχος, απουσίαζε το στοιχείο της αυτοκριτικής, η αναγνώριση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, ενώ δεν έγινε καθόλου λόγος για τις σοβαρές παθογένειες που μας χαρακτηρίζουν, για την ανάγκη λήψης σοβαρών αποφάσεων και πολιτικών για αλλαγή της κατάστασης . Ο δήμαρχος εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε πορεία «ευρωπαϊκής ανάπτυξης». Είτε δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα που είναι σαφώς διαφορετική, είτε επιμελώς θέλει να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα».

Παράλληλα, αναφέρει ότι, «ως Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Στροβόλου διαφωνούμε κάθετα με αυτό το αφήγημα, ανεξάρτητα αν το παρουσίασε ο δήμαρχος ως ευφάνταστο πολυεπίπεδο έργο και έχουμε την αίσθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας έχει επίσης εντελώς διαφορετική άποψη»

Επιπλέον σημειώνει ότι, «η πόλη μας για να γίνει πιο ανθρώπινη και πραγματικά σύγχρονη χρειάζεται ριζική αλλαγή πλεύσης. Είναι η ώρα της παραδοχής λαθών αδυναμιών και παραλήψεων/ Είναι η ώρα να δημιουργηθούν  οι προϋποθέσεις για τολμηρές αποφάσεις που στο επίκεντρο τους θα έχουν τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των εικόνων. Είναι η ώρα της διεκδίκησης και όχι της ανταλλαγής φιλοφρονήσεων με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, προκειμένου να προχωρήσουν τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που θα αλλάξουν άρδην την πόλη μας.

Η Δ.Ο. του ΑΚΕΛ Στροβόλου τις επόμενες ημέρες θα εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο επαφών και διαλόγου με τους δημότες μας στις συνοικίες. Μέσα την εν λόγω ζωντανή συζήτηση, θα παρουσιάσουμε τον δικό μας απολογισμό, τις δικές απόψεις αλλά παράλληλα θα αφουγκραστούμε τις απόψεις, τις έγνοιες και τους προβληματισμούς των ανθρώπων για το μέλλον του δήμου μας. Επιφυλασσόμαστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται, να προβούμε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ούτως ώστε να αντιπαραβάλλουμε το δικό μας όραμα και τις δικές μας απόψεις, που κινούνται σε μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του σημερινού δημάρχου».

Δειτε Επισης

Στήριξη Ελλάδας για μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν είναι μόνη της»
Τα επτά σημεία για το Μεταναστευτικό-Η Κοινή Δήλωση της Υπουργικής Συνόδου για Συρία και Λίβανο
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις