«The elephant in the room»: Ο Σοσιαλδημοκράτης ΔΗΣΥ, το φαινόμενο ΕΛΑΜ και η απόφαση για τον Ρώσο

Με τις εξελίξεις στο κομματικό σύστημα στην Κύπρο, σε αντιδιαστολή με τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ καταπιάστηκε το δεύτερο επεισόδιο του εβδομαδιαίου Podcast «The elephant in the room». Ανδρέας Χατζηκυριάκος και Κωνσταντίνος Πετρίδης συζήτησαν επίσης τις επικείμενες αποκαλύψεις του International Consortium of Investigative Journalists αλλά και την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τον Ρώσο καταθέτη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το θέμα του «Cyprus Confidential», με τον Ανδρέα Χατζηκυριάκο να κάνει λόγο για «κοπάδι ελεφάντων» και να θέτει ερωτήματα και τον Κωνσταντίνο Πετρίδη να επισημαίνει πως πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα του αυτοελέγχου των παρόχων υπηρεσιών και κατά πόσον αυτός δουλεύει.

Σκυτάλη έλαβαν οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον δημοσιογράφο να επαναλαμβάνει ότι αυτό που συμβαίνει έχει μια δόση entertainment και τον πρώην ΥΠΟΙΚ να σημειώνει ότι πολλοί κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως τραμπιστή, επειδή θεωρεί πως λογοδοτεί αποκλειστικά στον λαό. Η συζήτηση πέρασε στις ιδεολογικές προσεγγίσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα και προεκτάθηκε στην Κύπρο και στις καταστατικές αλλαγές που προωθεί το ΑΚΕΛ, κυρίως στο επίπεδο που αφορά τον τρόπο εκλογής του Γενικού Γραμματέα.

Επισημάνθηκε πως, στην ουσία, ο ρόλος του ΑΚΕΛ στο σύστημα ήταν που καθόρισε και το Κέντρο, με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη να επιχειρηματολογεί ότι στην Κύπρο τη Σοσιαλδημοκρατία την κάλυψε ο ΔΗΣΥ. Ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος σχολίασε το πολιτικό κράμα επί του οποίου δομήθηκε το κόμμα της Δεξιάς, αναφέροντας τις διάφορες τάσεις που διαχρονικά συστέγαζε. Σημείωσε, μάλιστα, πως η κατάσταση σήμερα δεν έχει να κάνει με την Αννίτα Δημητρίου αλλά με την εποχή. Σχολιάστηκε, μάλιστα, και το ζήτημα των διαγραφών που στον ΔΗΣΥ δεν έγιναν σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους συνομιλητές να επισημαίνουν ότι θεωρητικά είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ ο Νίκος Χριστοδουλίδης και μέλη της Κυβέρνησης.

Ανδρέας Χατζηκυριάκος και Κωνσταντίνος Πετρίδης άγγιξαν και το ζήτημα των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο οδήγησε τη συζήτηση στο ΕΛΑΜ, με τον κ. Χατζηκυριάκο να το χαρακτηρίζει φαινόμενο για την πολιτική της Κύπρου και να διερωτάται αν πρέπει να συνεχίσουμε να το κρατούμε έξω από το πολιτικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική απόφαση για τον Ρώσο καταθέτη, χαρακτηρίστηκε «τραγική», καθώς ήταν πολιτικής φύσεως, όπως αναφέρθηκε. Μάλιστα, ο κ. Χατζηκυριάκος σχολίασε ότι στην Κύπρο ο μεγαλύτερος ελέφαντας είναι το σύστημα Δικαιοσύνης.

Μπορείτε να ακούσετε το Podcast στο Spotify ή στο Soundcloud.

Δειτε Επισης

Ένας μήνας για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου-Πυρετώδεις προετοιμασίες και το βάρος στην ενημέρωση
Επιχείρησε να κολυμπήσει στα βαθιά αλλά έπεσε σε ύφαλο η Ολγκίν-Της έβαλε και ημερομηνία λήξης ο Τατάρ
Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα