Πυρά κατά Παπαχαράλαμπους από τις δημοτικές ομάδες Στροβόλου ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Φωτιές έβαλε η παρουσίαση που έκανε ο δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημοτικών ομάδων του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος παρουσίασε το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου το πρωί της Δευτέρας, αναφέροντας ότι 16 έργα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε υλοποίηση και 11 έργα βρίσκονται υπό σχεδιασμό, με ορίζοντα υλοποίησης το 2030. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως τέθηκαν ισχυρά θεμέλια για τον Στρόβολο της νέας δεκαετίας από το υφιστάμενο Δημοτικό Συμβούλιο, «το οποίο σχεδίασε όλα όσα χρειάζονται για να μπει σε μια ευρωπαϊκή, πράσινη, αειφόρο και ψηφιακή εποχή ο Δήμος Στροβόλου, αξιοποιώντας το έργο των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων, με ορίζοντα το 2030».

Δεν προηγήθηκε ενημέρωση

Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική ομάδα ΔΗΣΥ Στροβόλου ανέφερε πως «ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους συγκάλεσε σήμερα Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα «Το έργο του Δήμου και ο σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030». Ως Δημοτική Ομάδα δηλώνουμε ότι δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε ενημέρωση ή και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για όσα ανέφερε ο Δήμαρχος». «Θα αναμένουμε ενημέρωση και θα επανέλθουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σκυτάλη έλαβε η δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ, η οποία επίσης δήλωσε άγνοια. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής, Σταύρος Σταυρινίδης, το όνομα του οποίου «παίζει» για τον Δήμο, αναφέρεται ότι «η Δημοτική Ομάδα ΔΗ.ΚΟ Στροβόλου δηλώνει ότι η σημερινή παρουσίαση του έργου του Δήμου και σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030 - Στρόβολος 2030 αποτελεί προσωπική εξαγγελία του Δημάρχου και όχι απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε οποιαδήποτε προσυνεννόηση με την Ομάδα μας».

«Συνεπώς, οι οποίες εξαγγελίες του Δημάρχου δεν μας δεσμεύον ως Δημοτική Ομάδα και θα επανέλθουμε όταν και εφόσον μας παραδοθούν οι εν λόγω εξαγγελίες και τότε θα μπορέσουμε να τοποθετηθούμε επ’ αυτών», σημείωσε περαιτέρω.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»