Μέσα σε δέκα χρόνια 56 αστυνομικοί καταγγέλθηκαν για οικογενειακή βία-Ποινική δίωξη για 15, κλείσιμο υποθέσεων σε 28

Συνολικά 56 αστυνομικοί έχουν καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία και βία εναντίων γυναικών κατά την τελευταία δεκαετία, εναντίον των 15 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και άλλες επτά βρίσκονται υπό εξέταση. Παράλληλα. για 28 αποφασίστηκε η μη ποινική τους δίωξη από τη Νομική Υπηρεσία. Παράλληλα, σε 13 περιπτώσεις οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, έχουν αποσυρθεί.

Τα πιο πάνω στοιχεία έλαβε, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, σε πλαίσιο ερωτήματος που έθεσε προς την Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, εξ αφορμής της συνέχισης της συζήτησης για την έμφυλη βία στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα 56 συνολικά μέλη της Αστυνομίας που καταγγέλθηκαν, τα 14 υπηρετούσαν στην ΑΔΕ Λάρνακας, 20 στην ΑΔΕ Λευκωσίας, 12 στην ΑΔΕ Λεμεσού, τρία στην ΑΔΕ Αμμοχώστου, τέσσερα στην ΑΔΕ Πάφου και τρία στην ΑΔΕ Μόρφου.

Σε ότι αφορά τις 15 ποινικές διώξεις, αυτές αφορούν πέντε μέλη της Δύναμης που εργάζονταν στην ΑΔΕ Λάρνακας, έξι μέλη της ΑΔΕ Λευκωσίας, τρία μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού και ένα μέλος της ΑΔΕ Αμμοχώστου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, 14 αστυνομικοί που καταγγέλθηκαν για ενδοοικογενειακή βία και βία ενάντια κατά γυναίκας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Εκ των οποίων, τρία μέλη το 2017, ένα μέλος τέθηκε σε το 2018, δύο μέλη το 2019, ένα το 2020, ένα το 2021, τρία το 2022 και τρία μέλη κατά τη φετινή χρονιά. Τις χρονολογίες 2013 μέχρι 2017, κανένα μέλος της Αστυνομίας δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Για επτά από τις υποθέσεις, η διερεύνηση συνεχίζεται και το ανακριτικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο, όπως αναφέρεται στην σχετική απαντητική επιστολή.

Σημειώνεται πως, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κος Κουκουμάς έθεσε ερώτημα για τους λόγους τους οποίους αποφασίστηκε η μη δίωξη 28 μελών της Αστυνομίας με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, ωστόσο οι αρμόδιοι επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν γραπτώς.

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»