Η κάθοδος Aμερικανού απεσταλμένου για αιχμαλώτους αυξάνει αισιοδοξία Ισραηλινών

Την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ ο ειδικός Αμερικανός απεσταλμένος για το ζήτημα της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα από την οργάνωση Χαμάς, Μπρετ ΜακΓκερκ, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν ισραηλινοί κυβερνητικοί κύκλοι, όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας. «Όσο περνούν οι μέρες τόσο οι πιθανότητες απελευθέρωσης των αιχμαλώτων αυξάνονται», φέρονται να δήλωσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση επίτευξης σχετικής συμφωνίας η απελευθέρωση των αιχμαλώτων θα γίνεται κατά στάδια».

Διευκρίνισαν ότι η συγκρατημένη αισιοδοξία τους βασίζεται στην παράλληλη διεύρυνση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «οι απαιτήσεις της Χαμάς για παροχή καυσίμων για την ώρα απορρίπτονται».

Χθες βράδυ, πληροφορίες που προέρχονταν από αραβικές πηγές, οι οποίες και αναμεταδόθηκαν από τα κρατικά ισραηλινά μέσα χωρίς σχολιασμό, ανέφεραν ότι οι όροι που έθετε η Χαμάς ήταν η άμεση παροχή καυσίμων, η απελευθέρωση 150 Παλαιστινίων που είχαν συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου, η αποφυλάκιση 35 Παλαιστινίων γυναικών-μελών της οργάνωσης που εκτίουν την ποινή τους στις ισραηλινές φυλακές ασφαλείας, και η παροχή άδειας για έλευση χιλιάδων οχημάτων στη Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Κατά τη χθεσινοβραδινή τακτική ενημέρωση του εκπροσώπου του στρατού στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους αναφέρθηκε ότι «η παροχή καυσίμων προς τη Χαμάς είναι ένα αίτημα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», ενώ δεν έγινε λόγος περί οποιασδήποτε προόδου στις επαφές για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Το Foreign Office καλεί τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο
Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού-Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί
Ξεκινά η δίκη για κατάχρηση σχεδόν 7 εκατ. ευρώ από τη Λεπέν που μπορεί να της κοστίσει τον δρόμο για το Ελιζέ
Οι IDF είχαν την ευκαιρία να σκοτώσουν τον Σινουάρ-Δεν το έκαναν γιατί ο ηγέτης της Χαμάς είχε ομήρους ως ασπίδα
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές σε κινητοποίηση για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα
Πιο κοντά σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο το Ισραήλ-Αγωνία για τις επόμενες κινήσεις, φόβος για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι-Ταξίδευε με ελικόπτερο στο Ιράν
Οκτώ νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας στην Κολομβία
«Πρόβα» χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο-Οι Ισραηλινοί φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας τριών χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα
Αυτός είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ξάδερφος του Νασράλα και επικηρυγμένος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ