Εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 41χρονου σε κάλυκα από τη σκηνή της δολοφονίας του Καλογερόπουλου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οδηγήθηκαν εκ νέου οι δύο πρώτοι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, οι οποίοι τελούσαν υπό οκταήμερη κράτηση, με την Αστυνομία να ζητά την ανανέωση του διατάγματος, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο και οι έρευνες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για τον 41χρονο, τον οποίο η Αστυνομία δείχνει ως τον ένα εκ των δύο δραστών που επέβαιναν στην μοτοσικλέτα που έδωσε στη δημοσιότητα, ενώ ο δεύτερος, είναι ο 44χρονος, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της έπαυλης στη Σκαρίνου, στην οποία διέμενε ο 41χρονος. Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει από την πλευρά της η Αστυνομία, υπάρχει μαρτυρία ότι ο 41χρονος διέμενε στην έπαυλη τους τελευταίους δύο μήνες και κάμερες τον τοποθετούν στον χώρο, τόσο πριν όσο και μετά το φονικό.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση συνολικά τέσσερα πρόσωπα. Πέραν των δύο, η Αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο πρόσωπα, 22 και 21 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου και σε βάρος τους εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης.

Σε ότι αφορά τον 41χρονο και τον 44χρονο, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη για άλλη μια φορά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την Αστυνομία να επιστρατεύει δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς και με τους υπόπτους να φέρουν αλεξίσφαιρα, ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την ανανέωση της κράτησης τους για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο Δικαστής, κατά την διαδικασία, υπέδειξε στον ανακριτή πως θα πρέπει να αναγνώσει τον όρκο με τα γεγονότα και την μαρτυρία που υπάρχει, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διαδικασίες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, αναφέρθηκε στο χρονικό της δολοφονίας, καθώς και στα όσα προκύπτουν από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες, όπως είπε, καταγράφουν τους δράστες πριν και μετά το φονικό, με σημείο κλειδί να αποτελεί η έπαυλη στην οποία διέμενε ο 41χρονος.

Μεταξύ άλλων, ο ανακριτής ανέφερε πως από τις επιστημονικές εξετάσεις επί των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του φόνου και συγκεκριμένα σε ένα από τους κάλυκες, εντοπίστηκε το γενετικό υλικό του 41χρονου, ενώ υπάρχει μαρτυρία που ο ύποπτος διαθέτει μοτοσικλέτα ίδιου τύπου με αυτή που επέβαιναν οι δράστες και μάλιστα οδηγείτο από αυτόν στις 26 Οκτωβρίου 2023.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ανακριτής, σε ότι αφορά τον 44χρονο, έδωσε πολυσέλιδη κατάθεση στην Αστυνομία και προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, μεταξύ αυτών, πως παραχώρησε την έπαυλη του στον 41χρονο και αυτός διέμενε αλλού, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει κάτι περαιτέρω. Ωστόσο, ο ανακριτής ανέφερε στο Δικαστήριο, πως «αρκετοί ισχυρισμοί του 44χρονου για την περίοδο, φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως το όχημα ενοικιάσεως που αποχωρεί από την έπαυλη και οδηγούσε ο ένας εκ των δύο δραστών, ενοικιάστηκε στο όνομα του 44χρονου.

Κάμερα καταγράφει την κλοπή

Εναντίον και των δύο υπόπτων, διερευνώνται έξι συνολικά αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 29 και 30 Οκτωβρίου, ενώ σε ότι αφορά το αδίκημα της κλοπής οχήματος, το αδίκημα φαίνεται να διαπράχθηκε στις 6 με 7 Οκτωβρίου. Και αυτό διότι, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και εντοπίστηκε να καίγεται λίγη ώρα αργότερα, κλάπηκε από οικία μεταξύ των ημερομηνιών 6-7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, κατά τον ίδιο μήνα, διαπιστώθηκε από τις έρευνες πως είχαν κλαπεί σε πέντε περιπτώσεις πινακίδες από οχήματα mazda demio, ίδιου μοντέλου που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Καλογερόπουλου και το οποίο παρέδωσαν στις φλόγες λίγα λεπτά μετά το φονικό.

Από τις περαιτέρω έρευνες γύρω από τις περιπτώσεις κλοπών πινακίδων και εξετάζοντας κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που αφορούσε κλοπή που σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023, διαπιστώθηκε πως ο δράστης έφθασε στο σημείο με όχημα τύπου mazda demio, ενώ είχε τον ίδιο σωματότυπο με τους υπόπτους.

Άφησαν την μοτοσικλέτα μια μέρα πριν, επέστρεψαν σε έπαυλη

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρουσίασε η Αστυνομία, την προηγούμενη ημέρα του φόνου, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου 2023, και γύρω στις 17:30 το απόγευμα, ώρα κατά την οποία ήταν σκοτάδι, άγνωστα πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και σε μοτοσικλέτα, μετέβησαν στον αδιέξοδο χωματόδρομο που σημειώθηκε ο εμπρησμός του οχήματος μετά τον φόνο, και μετά από πάροδο μερικών λεπτών, αναχωρούν μόνο με το αυτοκίνητο.

Περαιτέρω, άλλο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, δείχνει πως την συγκεκριμένη ημέρα, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου - μια μέρα πριν το φονικό - συγκεκριμένη μοτοσικλέτα που οδηγείτο από ένα άτομο και δεν υπήρχε συνεπιβάτης, και πίσω της υπήρχαν ακόμα δύο αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων είναι ενοικιάσεως, να αναχωρούν από τον μοναδικό χωματόδρομο που οδηγεί στην έπαυλη, που ανήκει στον δεύτερο ύποπτο και η οποία βρίσκεται σε ύψωμα σε χωριό της Λάρνακας και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μόνο ακόμα μια κατοικία.

Μετά από 25 λεπτά, μοτοσικλέτα και όχημα εισέρχονται στον χωματόδρομο που καταλήγει στο σημείο του εμπρησμού και να αναχωρεί μόνο το αυτοκίνητο.

Όπως προκύπτει, είχε αφεθεί στο συγκεκριμένο σημείο η μοτοσικλέτα με την οποία θα διέφευγαν οι δράστες του φονικού και αφού προηγουμένως θα έκαιγαν το όχημα που χρησιμοποίησαν.

Σε ότι αφορά το δεύτερο όχημα που ακολουθούσε έφυγε από το σημείο που βρίσκεται η έπαυλη, από τις περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως οδηγείτο από ένοικο της δεύτερης οικίας.

Η διαδρομή μετά το φονικό μέσα από τα CCTV

Παράλληλα, σύμφωνα με την μαρτυρία της Αστυνομίας, το όχημα των δραστών καταγράφεται από αρκετά κλειστά κυκλώματα να εγκαταλείπει τη σκηνή και να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το σημείο βόρεια του αυτοκινητόδρομου στη Γερμασόγεια όπου λίγα λεπτά αργότερα το παρέδωσαν στις φλόγες.

Αμέσως μετά τον εμπρησμό, μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού συγκεκριμένου τύπου, στην οποία επιβαίνουν δυο πρόσωπα, εγκαταλείπει το αδιέξοδο χωματόδρομο που έγινε εμπρησμός. Ο οδηγός είναι ψηλός και αρκετά εύσωμος, φέρει καπέλο τύπου τζόκεϊ και διακρίνεται η μεγάλη άσπρη γενειάδα του, η οποία είναι πολύ χαρακτηριστική, ενώ ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας, φέρει καρναβαλίστικη μάσκα σιλικόνης που καλύπτει όλο το κεφάλι και φαίνεται να είναι λεπτός.

Η ίδια μοτοσικλέτα με τα ίδια άτομα καταγράφεται από δεύτερη κάμερα στον κυκλικό κόμβο Γεραμασόγειας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον εμπρησμό να εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο και να κατευθύνεται ανατολικά.

Γύρω στις 09:00, δηλαδή τριάντα λεπτά μετά το φόνο του Καλογερόπουλου, η ίδια μοτοσικλέτα με τους ίδιους επιβαίνοντες, φαίνεται να προσεγγίζει τον κυκλικό κόμβο Ζυγίου στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λάρνακας, να κάνει επαναστροφή και να κατευθύνεται δυτικά.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια μοτοσικλέτα με τους ίδιους επιβαίνοντες, καταγράφεται από αρκετές κάμερες, εντός του χωριού Ζυγίου να κατευθύνεται ανατολικά και πάλι προς Λάρνακα.

Ο οδηγός φαίνεται πλέον να καλύπτει το πρόσωπο του με ρούχο, καθώς, όπως είπε ο ανακριτής, φαίνετια να έχασε το καπέλο που φορούσε στη διαδρομή, πιθανόν με λαιμουδιέρα, ωστόσο φαίνεται είναι φαλακρός στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του.

Ακολουθώντας την πορεία των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, οι ανακριτές εξέτασαν άλλα CCTV, από τα οποία, όπως αναφέρθηκε, φαίνεται η μοτοσικλέτα, με τα ίδια άτομα, να κατευθύνονται και να εισέρχονται σε χωματόδρομο που καταλήγει σε απόμερη έπαυλη που ανήκει στον δεύτερο ύποπτο, 44 ετών, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Σημειώνεται, πως από τα όσα καταγράφουν οι κάμερες, όπως αυτά αναφέρθηκαν πιο πάνω, προκύπτει πως τόσο η μοτοσικλέτα, όσο και τα πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτή, είναι τα ίδια.

Δειτε Επισης

Τον έπιασαν να καπνίζει κάνναβη σε αποθήκη-Είχε πάνω του και πλαστά 50ευρα
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στους ντελιβεράδες βλέπει η Αστυνομία
Ομάδα δεκαπέντε προσώπων επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν αλλοδαπούς-Χειροπέδες σε δύο άτομα
Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα
Έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο και έπαιρνε χρήματα-Συνελήφθη 26χρονος
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας
Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)