Θεματικά περίπτερα για την κατεχόμενη γη διοργανώνει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Θεματικά περίπτερα για την κατεχόμενη γη διοργανώνει τη Δευτέρα και την Τρίτη, μεταξύ των ωρών 8.00π.μ. και 4.00μ.μ., στον πολυχώρο “Pavilion” στη Λακατάμια, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μνήμες Κατεχόμενης Γης», για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983.

Σήμερα, Δευτέρα επισκέπτονται την έκθεση σχολεία μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης και την Τρίτη σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης. Η έκθεση θα είναι επίσης ανοιχτή για το κοινό. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Πέτρος Καρεκλάς είπε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι τα κατεχόμενα μέρη μας.

«Άρχισαν να έρχονται στον χώρο, μαθητές από διάφορα σχολεία βάσει του προγράμματος που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Παιδείας. Υπάρχουν φωτογραφίες, πόστερς, εκδόσεις στα τραπέζια των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων Λευκωσίας, Κερύνειας και Αμμοχώστου. Οι εκπρόσωποι των δήμων και κοινοτήτων εξηγούν στους μαθητές τα σχετικά και απαντούν και στις ερωτήσεις τους. Τους δίδεται μια εικόνα για τον κάθε δήμο και κοινότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πρόσφυγες», σημείωσε.

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η βραδινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ώρα 7.00μ.μ., στην αίθουσα «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λακατάμια. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος. Η χορωδία του Δήμου Λακατάμιας θα παρουσιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Δήμος Λακατάμιας.

Ο κ. Καρεκλάς εξήρε τη σημασία της ομοψυχίας ολόκληρου του προσφυγικού κόσμου για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει μαζικά την έκθεση και κυρίως τη βραδινή εκδήλωση την Τετάρτη, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα, όπως είπε, ότι «δεν λυγίζουμε μπροστά στις δυσκολίες και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ελευθερία και δικαιοσύνη».

Δειτε Επισης

Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού
Συνεχίζει με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Απαντά στις διαμαρτυρίες για το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Στιγματίζουν τα παιδιά»
Σε τροχιά υλοποίησης η αστυνόμευση των φαρμακείων-Θα καταγγέλλονται αν δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα