Επιχείρησαν να μπουν στο αεροπλάνο με πλαστές ταυτότητες-Χειροπέδες σε δύο

Στη σύλληψη δύο προσώπων που φέρεται να προσπάθησαν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Πάφου για προορισμούς του εξωτερικού έχοντας στην κατοχή τους ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων προχώρησε την Κυριακή η Αστυνομία Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε στον τομέα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Πάφου γυναίκα με προορισμό την Βιέννη. Από έλεγχο που έγινε στο ταξιδιωτικό της έγγραφο - ένα γαλλικό δελτίο ταυτότητας - φάνηκε ότι ήταν γνήσιο μεν, αλλά η φωτογραφία που απεικονίζονταν ήταν διαφορετική από τη γυναίκα που την παρουσίασε.

Ανακρινόμενη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είναι ηλικίας 31 ετών, αιτήτρια πολιτικού ασύλου και με καταγωγή από αφρικανική χώρα, ενώ η ταυτότητα που παρουσίασε δεν περιλαμβάνει τα πραγματικά της στοιχεία. Ακολούθως αυτή συνελήφθη αυτόφωρα για πλαστοπροσωπία και τέθηκε υπό κράτηση.

Λίγο αργότερα, άντρας παρουσιάστηκε στον τομέα αναχωρήσεων με προορισμό την Τουλούζη της Γαλλίας παρουσιάζοντας γαλλικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο εκ πρώτης όψεως φαινόταν γνήσιο, όμως η φωτογραφία παρουσίαζε διαφορετικό άτομο.

Ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι είναι 31 ετών, αιτητής πολιτικού ασύλου και ότι η ταυτότητα δεν ανήκει στον ίδιο. Συνελήφθη και αυτός και τέθηκε υπό κράτηση.

Οι δύο συνελήφθησαν για διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, με τις υποθέσεις τους να διερευνώνται από την Αστυνομία Πάφου.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»