Σε διαδικασία στελέχωσης βρίσκεται το Volt-Εγγραφές και επαφές ενόψει Συνεδρίου

Σε διαδικασία στελέχωσης βρίσκεται το Volt, το νέο κόμμα που έκανε την εμφάνισή του στην κυπριακή πολιτική σκηνή, ενόψει του επίσημου ιδρυτικού του Συνεδρίου στις 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η ανακοίνωση της ίδρυσής του έχει κινήσει το ενδιαφέρον σε διάφορα άτομα, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πολλές εγγραφές τις τελευταίες ημέρες. Αρκετά από τα πρόσωπα αυτά, μάλιστα, δεν ενδιαφέρονται να είναι απλώς μέλη, αλλά να αποκτήσουν και πιο ενεργό ρόλο στον νέο πολιτικό σχηματισμό.

Το μήνυμα που στέλνει το κόμμα, καλώντας σε εγγραφή νέων μελών, είναι πως ήρθε για να αλλάξει την Κύπρο και την Ευρώπη προς το καλύτερο. «Η δική σου φωνή, η δική σου βούληση, η δική σου Ευρώπη. Έλα μαζί μας και θα τα καταφέρουμε. Γίνε μέλος και βοήθησε να φέρουμε μαζί την αλλαγή!», αναφέρει προς τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το Συνέδριο θα εκλεγεί 24μελές Πολιτικό Συμβούλιο, από το οποίο θα προκύψει επταμελής πολιτική ομάδα, που θα λαμβάνει τις ηγετικές αποφάσεις, υπό δύο συμπροέδρους. Ωστόσο σταδιακά το κόμμα θα στήσει όλα τα τυπικά συλλογικά όργανα που χρειάζεται για να λειτουργήσει, εξού και βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης προσώπων που ενδιαφέρονται για μια πιο ενεργό εμπλοκή στις νέες δομές που θα δημιουργηθούν.

Την ίδια στιγμή, δίνεται προσοχή ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια κρούσματα οπορτουνισμού ή προσπάθειας οικειοποίησης του νέου πρότζεκτ εν τη γενέσει τους, καθώς θέλουν να αποτελεί μια συλλογική δράση, μακριά από προσωποπαγείς προσεγγίσεις και τάσεις αυτοπροβολής. Οι πόρτες, ωστόσο, είναι ανοιχτές, όχι μόνο για τα μέλη των δύο μικρών κομμάτων που συνενώθηκαν αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να συμμετέχει στις διαδικασίες. Άλλωστε σε αυτή την αρχική, ιδρυτική προσπάθεια, συμμετέχουν και ενεργοί πολίτες που δεν προέρχονται από τις τάξεις του Νέου Κύματος ή του Αμμόχωστος για την Κύπρο.

Πέραν από τα άτομα που από μόνα τους επιδεικνύουν ενδιαφέρον και προχωρούν σε εγγραφές, η άτυπη ιδρυτική επιτροπή προχωρεί και σε επαφές με διάφορες προσωπικότητες, άλλες πιο γνωστές και άλλες λιγότερο, για πιθανή ένταξή τους στο κόμμα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το Κίνημα Οικολόγων και συνεχίζει ως ανεξάρτητη βουλεύτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνεται ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών και θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες εάν υπάρχει περιθώριο προσχώρησής της στο νέο σχήμα, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Κάτι τέτοιο θα ήταν σίγουρα ευχής έργο για το Volt, καθώς πέραν της απόκτησης ενός στελέχους με πολιτική εμπειρία, αναγνωρισιμότητα και αποδεδειγμένη εκλεξιμότητα, θα σήμαινε και αυτόματη παρουσία του στη Βουλή, πριν καν δοκιμαστεί σε εκλογές. Αυτό θα ήταν μεγάλο αβαντάζ, καθώς θα δώσει στο Volt μια πολύ πιο έντονη δημόσια φωνή και δυνατότητα να συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής πολιτικής.

Ρόλο, ο οποίος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αναμένεται να έχουν στο νέο κόμμα και οι δύο πρώην υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Αχιλλέας Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης είχε παρουσιαστεί και στη διάσκεψη Τύπου που έγινε για ανακοίνωση της ίδρυσης του Volt, ενώ ο κ. Χριστοφίδης απουσίαζε στο εξωτερικό. Δεν έχει όμως αποσαφηνιστεί ακόμη κατά πόσον θα επιδιώξουν να πρωταγωνιστήσουν και να βγαίνουν μπροστά.

Σημειώνεται ότι, μέσω των διαδικτυακών του μέσων, το κόμμα άρχισε να κάνει και πολιτικές παρεμβάσεις, που αφορούν κυρίως ζητήματα επικαιρότητας αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος, δίνοντας έτσι και μια πρώτη γεύση για τις θέσεις του, τις οποίες το ίδιο τοποθετεί στο τόξο του προοδευτισμού. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι γραμμένες και στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα και έχουν κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο, ενώ οι περισσότερες εμπίπτουν σε έναν από τους έξι θεματικούς πυλώνες που θέτει το κόμμα ως προτεραιότητα. Αυτοί είναι το έξυπνο κράτος, η οικονομική αναγέννηση, η κοινωνική ισότητα, η παγκόσμια ισορροπία, η ενδυνάμωση του πολίτη και η μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών