Καταγγελίες για δήθεν επενδύσεις κρυπτονομισμάτων-Συστάσεις από την Αστυνομία

Καταγγελίες για απάτη μέσω διαδικτύου για δήθεν επενδύσεις κρυπτονομισμάτων, δέχεται το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, οι επενδύσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών, με την Αστυνομία να συστήνει ιδιαίτερη προσοχή.

Συστάσεις από την Αστυνομία:

▪Να γνωρίζετε με ποιους συναλλάσσεστε. Οι εταιρείες πρέπει να είναι αναγνωρισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

▪Μην γνωστοποιείτε κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικών πορτοφολιών ή ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών.

▪Μην δίνετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε μέσω εξ αποστάσεως σύνδεσης στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή (Remote connection) για τέτοιο σκοπό.

▪ Έχετε υπόψην σας ότι τέτοιου είδους επενδύσεις περιέχουν κινδύνους και μεγάλο ρίσκο απώλειας χρημάτων.

▪Συστήνεται επιπρόσθετη αύξηση των ρυθμίσεων ασφαλείας στους λογαριασμούς σας σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (ασφάλεια δύο παραγόντων).

▪Να είστε υποψιασμένοι, να μην πιστεύετε σε παραστάσεις που γίνονται με υποσχέσεις μεγάλων κερδών και να συμβουλεύεστε ειδικούς.

Δειτε Επισης

Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, είπε αυτά που έπρεπε να πει»
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» για τη φωτιά στην Πάφο-Πυρκαγιά και στη Λεμεσό
Συνελήφθη 41χρονος που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 78χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»