Στο κελί και ο 20χρονος χειριστής του σκάφους που μετέφερε παράνομους μετανάστες

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες, εναντίον νεαρού ηλικίας 20 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης μεταφοράς ατόμων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου, αλλά και χθες τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας τρεις βάρκες να πλέουν ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι βάρκες στις οποίες επέβαιναν 23 άτομα στη μία, 19 στην δεύτερη και 100 περίπου στην τρίτη.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε μαρτυρία εναντίον νεαρού ηλικίας 20 ετών που φέρεται να ήταν ο οδηγός της βάρκας που μετέφερε τα 19 άτομα και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα το πρωί ο 20χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Σημειώνεται ότι χθες το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης για έξι μέρες εναντίον άνδρα ηλικίας 23 ετών ο οποίος φέρεται να ήταν ο οδηγός της βάρκας που μετέφερε τα 23 άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Επικεντρώθηκε στα οδοφράγματα, προσέκρουσε σε… τουρκοφράγματα η Ολγκίν
Η παρατεταμένη θεσμική κρίση, η κοινωνική οργή και τα κρούσματα πολιτικής βίας
Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα