Κρίθηκε αθώος για την σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο έπειτα από 35 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ

Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι διέρρηξε ένα σπίτι και κακοποίησε σεξουαλικά ένα 11χρονο κορίτσι, στο νοτιοδυτικό Μίσιγκαν των ΗΠΑ, βγήκε από τη φυλακή μετά από 35 χρόνια, αφού οι αρχές έκριναν ότι καταδικάστηκε άδικα.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις του φερόμενου ως δράστη Louis Wright από το 1988 ακυρώθηκαν από δικαστή την Πέμπτη μετά από αίτημα του εισαγγελέα της κομητείας Calhoun και του γραφείου του γενικού εισαγγελέα.

«Ο κ. Wright πάντα υποστήριζε την αθωότητά του»

«Οι νέες εξετάσεις DNA απέκλεισαν τον κ. Wright ως δράστη», δήλωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Το Cooley Law School Innocence Project, το οποίο εκπροσωπεί τον Wright, δήλωσε ότι η ψευδής ομολογία και η μη παραδοχή της ενοχής του προκάλεσαν τη φυλάκισή του επί δεκαετίες.

Το 1988, η αστυνομία που ερευνούσε την επίθεση σε βάρος ενός κοριτσιού στο Albion, 160 χιλιόμετρα δυτικά του Ντιτρόιτ, κατέληξε στον Wright ως ύποπτο, αφού ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας είπε ότι τον είχαν δει στη γειτονιά.

Το θύμα δεν κλήθηκε για αναγνώριση ατόμου

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Wright ομολόγησε, αν και η συνέντευξη δεν καταγράφηκε και δεν υπέγραψε ομολογία, σύμφωνα με το Innocence Project.

«Το θύμα δεν κλήθηκε ποτέ να αναγνωρίσει κανέναν μέσα ή έξω από το δικαστήριο», δήλωσε το Innocence Project.

Ο Wright, που σήμερα είναι 65 ετών, δήλωσε τελικά ότι δεν διαφωνεί με τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 έως 50 ετών. Στη συνέχεια ζήτησε να αποσύρει την ομολογία του, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Δεν είναι σαφές γιατί ο Wright αποφάσισε να δηλώσει ότι δεν διαφωνεί, κάτι που αντιμετωπίζεται ως ομολογία ενοχής για σκοπούς επιβολής ποινής.

«Ο κ. Wright πάντα υποστήριζε την αθωότητά του», ανέφερε το Innocence Project σε γραπτή δήλωσή του.

Ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Γκίλμπερτ δήλωσε ότι η υπόθεση ανοίγει εκ νέου.

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς αλήθεια. Ισχύει για όλους», είπε.

Ο Wright θα μπορούσε να δικαιούται 1,75 εκατομμύρια δολάρια βάσει ενός πολιτειακού νόμου που χορηγεί 50. 000 δολάρια για κάθε έτος φυλάκισης για καταδίκη που ανατρέπεται με βάση νέα στοιχεία.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»
BINTEO: Μέσα στον φόβο γεννήθηκε η ελπίδα-Tρίδυμα στο Ισραήλ ήρθαν στον κόσμο εν μέσω βομβαρδισμών
Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν μας επιτεθούν
Ερντογάν για Νετανιάχου: Έχει ξεπεράσει από καιρό τον Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας
Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο
H εκτίμηση πρώην συμβούλου του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ-«Μόλις είδαμε το νέο Περλ Χάρμπορ, το Ισραήλ αυτοκαταστρέφεται»
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στη Μελβούρνη-Αυτοκίνητο εισέβαλε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η αναχαίτιση ισραηλινών πυραύλων από την ιρανική αεράμυνα
Κυνήγι μαγισσών στο Ιράν-Εκτελέσεις και μαζικές συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ