Άρχισε έρευνες η Αστυνομία για τις καταγγελίες υπόδικου για ξυλοδαρμό του στις Κεντρικές

Eπίθεση στις Κεντρικές Φυλακές, την δεύτερη συνολικά, καταγγέλλει υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών, με την Αστυνομία να αρχίζει έρευνες, ώστε να εξεταστούν οι ισχυρισμοί του κρατούμενου, οι οποίοι διατυπώθηκαν και ενώπιον Κακουργιοδικείου Λεμεσού, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του, στην οποία κατηγορείται για το διπλό φονικό Ύψωνα.

Ο δικηγόρος του παραπονούμενου, Αλέξανδρος Κληρίδης, σε επιστολή του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, καταγγέλλει πως παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία ενημερώθηκε για την πρώτη επίθεση εναντίον του πελάτη του, δεν μετέβη στις Κεντρικές Φυλακές για να το διερευνήσει, με αποτέλεσμα τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο και το σώμα του να έχουν υποχωρήσει.

Σε νέα επιστολή ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου, ο κ. Κληρίδης ενημερώνει τον Αρχηγό για νέα επίθεση που δέχθηκε ο πελάτης του, ζητώντας να σταλεί άμεσα Αστυνομία εντός της συγκεκριμένης πτέρυγας των Κεντρικών Φυλακών, ώστε να λάβει κατάθεση και να διερευνήσει το παράπονό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένσταση στην κράτηση του 49χρονου για το φονικό στον Ύψωνα-Κατήγγειλε απειλές και επίθεση στις Κεντρικές

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Κληρίδης, αφού έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του στις Κεντρικές Φυλακές, κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης του και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει. Υπέδειξε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος έχει δεχθεί σωματικές επιθέσεις και σωματική βλάβη εντός των Κεντρικών Φυλακών, την οποία έχει καταγγείλει, πλην όμως οι Φυλακές, όπως ανέφερε, δεν φαίνεται να μπορούν να του παρέχουν την ασφάλεια που χρειάζεται.

Και συνέχισε λέγοντας πως, ο κατηγορούμενος δέχεται απειλές για την ζωή του, για τις οποίες έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία πλην όμως και πάλι δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια επιπλέον ενέργεια υπέρ της περαιτέρω διαφύλαξης της ασφαλείας του κρατουμένου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά την νέα επιστολή που κάνει λόγο για δεύτερη επίθεση που δέχθηκε ο συγκεκριμένος υπόδικος, μέλη της Αστυνομίας άρχισαν τη διερεύνηση των καταγγελιών, ενώ ανακριτές μετέβησαν στις Κεντρικές Φυλακές, για να λάβουν κατάθεση από τον καταγγέλλοντα, συγκρατούμενους του αλλά και από δεσμοφύλακες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος και ο συγκατηγορούμενός του, κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης και τραυματισμό τρίτου προσώπου, φίλου των δύο θυμάτων. Στην τελευταία δικάσιμο απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες και το Δικαστήριο όρισε τη συνέχιση της ακρόασης της υπόθεσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης