Νέο διάγγελμα Χάσαν Ναρσάλα-«Η Χεζμπολάχ ενέτεινε τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ»

Ο επικεφαλής της πανίσχυρης σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη οργάνωσή του χρησιμοποίησε νέου τύπου όπλα και έπληξε νέους στόχους στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, δεσμευόμενος ότι το μέτωπο στα νότια εναντίον του «ορκισμένου εχθρού» του θα παραμείνει ενεργό.

Αυτή ήταν η δεύτερη ομιλία του Σάγεντ Χάσαν Νασράλα αφού ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τον Οκτώβριο. Στο πρώτο διάγγελμά του, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα οι συγκρούσεις στο μέτωπο του Λιβάνου να μετατραπούν σε κανονικό πόλεμο.

Σήμερα ο Νασράλα είπε ότι «αναβαθμίστηκαν» οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο μέτωπο με το Ισραήλ. «Υπήρξε ποσοτική βελτίωση όσον αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων, το μέγεθος και τον αριθμό των στόχων αλλά και αύξηση του είδους των όπλων» ανέφερε σε αυτήν την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Είπε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Μπουρκάν (ή «Ηφαίστειο»), που μπορεί να φέρει εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο μεταξύ 300-500 κιλών και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά η οργάνωση χρησιμοποίησε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Νασράλα είπε ότι η οργάνωση έπληξε επίσης για πρώτη φορά, με πυραύλους Κατσιούσα, την πόλη Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο τριών κοριτσιών και της γιαγιάς τους, στις αρχές του μήνα.

«Αυτό το μέτωπο θα παραμείνει ενεργό», πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ συγκρούεται με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα από τις 8 Οκτωβρίου και τουλάχιστον 90 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 70 ήταν μαχητές της, έχουν σκοτωθεί. Από την ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί έξι στρατιώτες και δύο άμαχοι. Η αντιπαράθεση αυτή επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη μεθόριο και η σιιτική οργάνωση πλήττει κυρίως στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ.

Ο Νασράλα αποκάλυψε ότι στο εξής θα στέλνονται καθημερινά «αναγνωριστικοί δρόνοι» στο ισραηλινό έδαφος, ορισμένοι εκ των οποίων θα φτάνουν μέχρι τη Χάιφα, την Άκρα και το Σάφεντ στα βόρεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Τραμπ να στηρίξει την παραμονή των IDF στο νότιο Λίβανο
Γιατί η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο Temu και Shein-Νέα πολιτική με αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους
Ο μικρός εγγονός του Τραμπ τράβηξε την προσοχή στο Super Bowl -«Μοιάζει με μικρό πράκτορα»
Ατύχημα ο θάνατος μοντέλου του OnlyFans-Έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου, όπου γύριζε ερωτική σκηνή
Δασκάλα που έπασχε από κατάθλιψη μαχαίρωσε και σκότωσε 8χρονη μαθήτριά της στη Νότια Κορέα
Ισόβια σε ζευγάρι στη Γερμανία που σκότωσε δύο Ουκρανές για να αρπάξει το νεογέννητο παιδί της μίας
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα-Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ
ΟΗΕ σε Χαμάς και Ισραήλ-Βαθύτατα ανησυχητικές οι εικόνες αποστεωμένων ομήρων και κρατουμένων
Η Χαμάς αναστέλλει την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα-Επικαλείται ισραηλινές παραβιάσεις
Πρόταση στον Τραμπ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία από τον απεσταλμένο των ΗΠΑ