Στόχους αποκατάστασης της φύσης στην ΕΕ συμφώνησαν κράτη μέλη και Κοινοβούλιο

Σε συμφωνία για τη νομοθεσία για την αποκατάσταση της φύσης, που θέτει ως στόχο την αποκατάσταση τουλάχιστον 20% των εδαφών και των θαλασσών της ΕΕ μέχρι το 2030, και την αποκατάσταση όλων των οικοσυστημάτων τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο μέχρι το 2050, κατέληξαν αργά το βράδυ της Πέμπτης το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο προτεινόμενος κανονισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα, και ορίζει νομικά δεσμευτικούς στόχους και υποχρεώσεις για την αποκατάσταση της φύσης στα οικοσυστήματα που ορίζονται στη νομοθεσία, και που καλύπτουν γεωργικές εκτάσεις και δάση, καθώς και θαλάσσια και αστικά οικοσυστήματα.

Σε ανακοίνωση της η Κομισιόν χαιρέτισε την πολιτική συμφωνία, η οποία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τα 27 κράτη μέλη σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων (COREPER) και την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως τόνισε η Κομισιόν, η εφαρμογή του κανονισμού θα συμβάλει και στην ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα της Ευρώπης απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολοένα και πιο δραματική πραγματικότητα - η φύση και η βιοποικιλότητα της ΕΕ βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται προστασία» δήλωσε σχετικά η Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ισπανίας, Τερέσα Ριμπέρα Ροντρίγκεθ, μιλώντας εκ μέρους της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο νέος κανονισμός «θα μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε υγιή επίπεδα βιοποικιλότητας σε όλα τα κράτη μέλη και να διαφυλάξουμε τη φύση για τις μελλοντικές γενιές, καταπολεμώντας παράλληλα την κλιματική αλλαγή και παραμένοντας προσηλωμένοι στους κλιματικούς μας στόχους» πρόσθεσε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»
CNN: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-