Ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν να περικυκλώσουν την πόλη Αβντιίβκα υποστηρίζει το Κίεβο

Τα ρωσικά στρατεύματα, που εδώ και έναν μήνα εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της Αβντιίβκα, επιχειρούν να περικυκλώσουν αυτήν την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας και να καταλάβουν μια στρατηγικής σημασίας βιομηχανική μονάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, συμπληρώνοντας ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

«Όχι μόνο μάχονται για (να καταλάβουν) το εργοστάσιο, αλλά δεν σταματούν να περικυκλώνουν την Αβντιίβκα», δήλωσε ο Ολεξάντρ Στούπουν στην ουκρανική τηλεόραση. «Η μονάδα οπτανθρακοποίησης είναι σημαντική» για τις ρωσικές δυνάμεις, υπογράμμισε και διαβεβαίωσε πως επί του παρόντος παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και «δύο άμαχοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε πλήγμα που υπέστη μια πολυκατοικία», συμπλήρωσε.

Την Τρίτη, οι ουκρανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι αναμένουν ένα νέο κύμα επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς οι εισβολείς δεν υποχωρούν παρότι υφίστανται βαριές απώλειες.

Στην περιφέρεια της Χερσώνας, όπου επίσης μαίνονται οι μάχες, ένας άνδρας σκοτώθηκε στην Κιντιίκα από οβίδες του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολεξάντρ Προκούντιν. Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στο χωριό Νοβοραΐσκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης
Ο Πούτιν αναβιώνει τα Γκούλαγκ-Η Δούμα υπερψήφισε την επαναλειτουργία τους υπό την FSB
Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος για μια ειρηνευτική συμφωνία Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία
Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια