Πληροφορίες για πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη-Ακόμη και προεδρικοί ενοχλημένοι με το δημοψήφισμα

Σε κυκεώνα με άδηλη κατάληξη έχει μπει για τα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις πρώτες αποχωρήσεις και τον αιφνιδιασμό Κασσελάκη που ανακοίνωσε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές, οι αντιδράσεις πληθαίνουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μερίδα στελεχών που θα συνεδριάσουν εκ νέου το βράδυ, θα εξετάσουν ακόμη και το ενδεχόμενο πρότασης μομφής εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Κασσελάκης έχει βάλει το πιστόλι στο τραπέζι. Όλα πλέον είναι ανοικτά » έλεγε κομματικό στέλεχος εκτιμώντας ότι η κίνηση Κασσελάκη είναι αντικαταστατική. Πολλοί μάλιστα θυμίζουν οτι η εκλογή Κασσελάκη έχει κατατεθεί και στο πρωτοδικείο επομένως «θα πρέπει να σεβαστεί το καταστατικό».

«Απόφαση Πολάκη οι εκκαθαρίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ»

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ενοχλήσει «οριζόντια» το κόμμα, ακόμη και εκείνους που του έδιναν χρόνο και χώρο από την αρχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν άπαντες παίρνουν αποστάσεις από «την απόφαση του Πολάκη ουσιαστικά» να εκκαθαρίσει το κόμμα από όποιον διαφωνεί.

Ενοχλημένος ο Τσίπρας

Ενοχλημένοι εμφανίζονται με την πρότασή του για εσωκομματικό δημοψήφισμα, η Έφη Αχτσιόγλου αλλά ακόμη και στελέχη που στήριξαν ενεργά τον κ. Κασσελάκη, όπως ο Νίκος Παππάς.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα – όσο και αν επιμένει να μην παρεμβαίνει δημοσίως – για της «μπηχτές» στο πρόσωπό του που έριξε ο Στ. Κασσελάκης στην ανακοίνωσή του στα σόσιαλ μίντια ως προς το «άρρωστο κόμμα» που κληρονόμησε στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μωραίνει κύριος....»

Τα μέλη της εσωκομματικής τάσης των «6+6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου θα συνεδριάσουν απόψε για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς ενώ αποφάσισαν χθες να παραμείνουν στο κόμμα και να ασκήσουν δριμεία κριτική στον Σ. Κασσελάκη, οι ραγδαίες εξελίξεις αυξάνουν την πίεση για πιο διακριτή αντίδραση. Είναι ενδεικτική η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη από την εν λόγω τάση. «Λαοδικεία; Φτάνει. Ως εδώ. Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Η ντρίπλα Κασσελάκη για δημοψήφισμα γυρνά μπούμερανγκ

Το πρωί, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, και μετά τις αποχωρήσεις των δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα (των Νίκου Βούτση και Πάνου Σκουρλέτη), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε... ντρίπλα ανακοινώνοντας πως δεν κάνει πίσω και θα ζητήσει τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος από την ΚΕ για τις διαγραφές των στελεχών, τα οποία, όπως τόνισε, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους προσβάλλουν τον ίδιο και το κόμμα. Μια κίνηση που όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις, γυρνά μπούμερανγκ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση για δημοψήφισμα υπήρχε ως σκέψη από καιρό στο επιτελείο του νέου προέδρου και πυροδοτήθηκε παραμονές της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να δείξει ότι δεν κάνει πίσω. Ήδη χρειάστηκαν από το πρωί της Παρασκευής δύο παρεμβάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μία στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και μία μέσω βίντεο στα social, σε μια επίδειξη αρχηγικής ισχύος, προκειμένου να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στους διαφωνούντες.

Ωστόσο, η αποχώρηση των δύο ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Παρασκευής, αλλά και η διαφαινόμενη απόφαση αποχώρησης της «Ομπρέλας» καθιστούν αχρείαστο το εσωκομματικό δημοψήφισμα. Πιθανόν το θέμα να απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για το εάν είναι αντικαταστατικό ή όχι, όταν για τις διαγραφές προβλέπεται ακριβής διαδικασία από το καταστατικό.

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα για τις διαγραφές, ο Θοδωρής Δρίτσας σε ανάρτησή του επανελήλθε κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας τα μέλη «να αντισταθούν στην παραφροσύνη και την γελοιότητα»

Οι επόμενες κινήσεις Τσακαλώτου

Μετά και τις αποχωρήσεις Σκουρλέτη - Βούτση, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις από την πλευρά του πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως αύριο θα ανακοινώσει και αυτός με τη σειρά του την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ