Άλλες έξι πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

Άλλες έξι πτήσεις ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ προς τη Γάζα έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνολικά, αυτό ανεβάζει τις πτήσεις με αερογέφυρα της ΕΕ σε 14 τις τελευταίες εβδομάδες με πάνω από 550 τόνους επείγουσας βοήθειας για τον πληθυσμό της Γάζας να μεταφέρονται στην Αίγυπτο για γρήγορη παράδοση μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα.

Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος διεθνής δωρητής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό, ενώ πρόσφατα τετραπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Γάζα το 2023 σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Από Ιταλία, Ρουμανία και Βέλγιο οι πτήσεις

Όπως τονίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «οχτώ πτήσεις με τις απαραίτητες προμήθειες έχουν ήδη φτάσει στην Αίγυπτο (με πάνω από 372 τόνους βοήθειας) και άλλες έξι είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε σε συμπληρωματικές διαδρομές, όπως ένας θαλάσσιος διάδρομος».

Η ΕΕ πρόσφατα τετραπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Γάζα για το 2023 σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ

Συγκεκριμένα, δύο πτήσεις από το Μπρίντιζι της Ιταλίας έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα και αύριο μεταφέροντας 55 τόνους ειδών που δωρήθηκαν από την ΕΕ στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Το φορτίο περιλαμβάνει υλικοτεχνικά είδη, όπως κινητή μονάδα αποθήκευσης, προμήθειες ψυκτικής αλυσίδας και άλλα είδη που θα αυξήσουν την ικανότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων να εξασφαλίσουν μια πιο αποτελεσματική ανταπόκριση για τους ανθρώπους στη Γάζα.

Τρεις ακόμη πτήσεις πρόκειται να αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα από το Βουκουρέστι μεταφέροντας υλικό καταφυγίου, όπως σκηνές και στρώματα, δωρεά της Ρουμανίας.

Η έκτη πτήση θα αναχωρήσει από την Οστάνδη του Βελγίου αργότερα αυτόν τον μήνα μεταφέροντας προμήθειες από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλους ανθρωπιστικούς εταίρους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια