Ποινή φυλάκισης σε τρεις διακινητές παράτυπων μεταναστών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε την Πέμπτη ποινή φυλάκισης 30 μηνών σε άνδρα ηλικίας 25 ετών και τεσσάρων μηνών σε δύο άλλα άτομα 28 και 35 χρόνων, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σε υπόθεση που αφορά μεταφορά και υποβοήθηση της εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος για αδικήματα που αφορούν είσοδο στη Δημοκρατία χωρίς άδεια» ενώ προστίθεται ότι «με πρόθεση βοήθησε 57 υπηκόους τρίτης χώρας να εισέλθουν στο έδαφος της Δημοκρατίας και με πρόθεση με σκοπό το οικονομικό όφελος μετέφερε τα συγκεκριμένα άτομα μέσω της θάλασσας».

Το Δικαστήριο «έκρινε επίσης ένοχους τον 28χρονο και τον 35χρονο για το αδίκημα σύμφωνα με το οποίο με πρόθεση με σκοπό το οικονομικό όφελος μετέφεραν 57 υπηκόους μέσω της θάλασσας».

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 14 Αυγούστου στην επαρχία Αμμοχώστου, όταν λήφθηκε πληροφορία στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για σκάφος με μετανάστες σε κίνδυνο, το οποίο έπλεε σε απόσταση 15 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Το Κέντρο είχε προχωρήσει σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «Νέαρχος» κινητοποιώντας ακάτους και ταχύπλοα σκάφη της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ελικόπτερο της ΜΑΕΠ της Aστυνομίας με νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και σκάφος της εθελοντικής ομάδας διάσωσης του ΣΕΒαΚ.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος - 54 άντρες, 3 γυναίκες και 3 παιδιά - μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της 15ης  Αυγούστου στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου και ακολούθως στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας