Το Δεκέμβριο η δίκη Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Για τις 15 Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία Πολιτικής Αγωγής.

Με την έναρξη της δεύτερης δίκης της 35χρονης, το Δικαστήριο ασχολήθηκε με διαδικαστικά ζητήματα με κυριότερο το θέμα της εκπροσώπησης του πατέρα στη θέση του κατήγορου, απέναντι από την πρώην σύζυγό του.

Έτσι στο δικαστήριο τέθηκε το αίτημα του πατέρα των παιδιών για διορισμό δικηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας μέσω της Νομικής Βοήθειας, το οποίο ωστόσο υποβλήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες εκπρόθεσμα.

Η εισαγγελέας Έδρας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα του Μάνου Δασκαλάκη, αν και ο αιτών πληροί τα οικονομικά κριτήρια, καθώς δεν υποβλήθηκε ένα μήνα πριν όπως ορίζει ο νόμος, αλλά την 1η Νοεμβρίου. «Το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά και προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν κι οι 2 πληρεξούσιοι δικηγόροι να αποφάσισαν την συνεργασία και να μην τον είχαν ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται. Προτείνω την πρόοδο της δίκης», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση και έτσι η δίκη θα διεξαχθεί με άδεια τα έδρανα της Υποστήριξης της Κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) και τον Μάνο Δασκαλάκη να παρίσταται ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Νωρίτερα απορρίφθηκε και αίτημα για αναβολή της δίκης που υπέβαλε ο κ. Δασκαλάκης, ώστε να προλάβει να υποβάλει εκ νέου αίτημα Νομικής Βοήθειας. Στην αναβολή εναντιώθηκε και η πλευρά της υπεράσπισης που ζήτησε διακοπή. «Έχουμε αντίρρηση για την αναβολή της δίκης. Είναι παράνομη η διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη της κυρίας, διαχωρίστηκε η υπόθεση με απαράδεκτο τρόπο και γίνονται δύο Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια παράλληλα. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί η κατηγορούμενη. Θέλουμε την έναρξη της διαδικασίας», υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας.

Το δικαστήριο, μετά την κλήρωση των ενόρκων, συνθέτουν τρεις άνδρες και μία γυναίκα ένορκοι, ενώ στην Έδρα κάθονται τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές.

Η κατηγορούμενη μετά την διακοπή αυτής της δίκης οδηγήθηκε σε διπλανή αίθουσα όπου συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Ελλάδα-Οδηγός απανθρακώθηκε στο όχημά του στον Ασπρόπυργο
«Άκουσα πυροβολισμούς, κατέβηκα και τον είδα νεκρό»-Η μαρτυρία της γυναίκας του Αιγύπτιου
Πάσχα με ακρωτηριασμούς, μολότοφ και Καλάσνικοφ στην Ελλάδα-Τα «έθιμα» που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
Ψάχνουν και στο Facebook τους εκτελεστές του Αιγύπτιου-«Κλειδί» το ποιοι έβλεπαν το live πριν τη δολοφονία
Οικογενειακή «σφαγή» στο Ρέθυμνο-Κάρφωσαν τζάμι στον λαιμό του γαμπρού
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου-Οι «ρίζες» του εθίμου
Συμβόλαιο θανάτου πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αιγύπτιου-Τι εξετάζουν οι Αρχές
ΒΙΝΤΕΟ: Με μολότοφ και κροτίδες γιόρτασαν την Ανάσταση στην Αθήνα-Το «έθιμο» που ξεκίνησε το 2011
Bίντεο σοκ από τη σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Πάτρα-Παραβίασε την κλειστή μπάρα ο οδηγός
Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα