Για κάθε στιγμή της ημέρας, υπάρχει και ένα ψωμί ΖΟΡΠΑΣ

Οι Φούρνοι Ζορπάς, με σχεδόν 50 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή ψωμιού, διαθέτουν σήμερα περισσότερα από 30 είδη ψωμιού. Ψωμιά παραδοσιακά, προζυμένια, με διάφορα αλεύρια, υψηλής θρεπτικής αξίας, για πρωινό, για να συνοδεύσουν το φαγητό αλλά και για να τα απολαύσεις και σκέτα. Σου παρουσιάζουμε μερικά από αυτά, τα οποία θα βρεις στον φούρνο ΖΟΡΠΑΣ της γειτονιάς σου.

Ψωμί, για πρωινές απολαύσεις:

Αν αναζητάς την απλότητα στο ψωμί, αλλά παράλληλα δεν κάνεις συμβιβασμούς στην ποιότητα, τότε το κλασικό σταρένιο ψωμί είναι η καλύτερη επιλογή για το πρωινό σου. Έχει σφιχτή και μαλακή ψίχα και ουδέτερη γεύση που ταιριάζει με όλα. Θα το βρεις και με σησάμι. Δοκίμασέ το φρυγανισμένο με βούτυρο, μαρμελάδα ή μέλι ή κρύο με τυρί ή/και αλλαντικά.

ena

Το ψωμί πρωτεΐνης σίγουρα θα καλύψει τις διατροφικές σου ανάγκες, προσφέροντάς σου παράλληλα απόλαυση. Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης που περιέχει λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, σπόρους σουσαμιού, αλεύρι ολικής άλεσης Ντίνκελ και προζύμι ολικής άλεσης Ντίνκελ. Κάθε 100g σου προσφέρει 21g πρωτεΐνης ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και Ω3 λιπαρά οξέα και είναι χαμηλό σε σάκχαρα. Έχει σφιχτή αλλά μαλακή ψίχα και γήινη γεύση λόγω των σπόρων που περιέχει.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο νέο ψωμί Soleo. Αποτελεί την νέα προσθήκη στη γκάμα των ψωμιών διατροφικής αξίας και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις. Έχει ανοιχτό κιτρινωπό χρώμα, μαλακή ψίχα και επικάλυψη από σουσάμι. Περιέχει σπόρους chia και άμυλο ταπιόκας, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Λατινική Αμερική. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ενώ έχει γλυκιά γεύση, είναι χαμηλό σε σάκχαρα.

Bonus, αυτά τα 2 ψωμιά υψηλής διατροφικής αξίας κόβονται σε τετράγωνες φέτες, αποτελώντας έτσι την κατάλληλη μερίδα για το πρωινό σου.

dyo

Ψωμί, για μεσημεριανές απολαύσεις:

Για κάθε φαγητό, υπάρχει και ένα ψωμί ΖΟΡΠΑΣ για να το συνοδεύσεις.

Είσαι τύπος που λατρεύει το ψωμί και δεν μπορεί να μην συνοδεύσει το γεύμα του με μία φέτα ψωμί ; τότε σίγουρα είσαι και ο τύπος που θα λατρέψει το Αθηενίτικο ψωμί. Παραδοσιακό ψωμί με σφιχτή αλλά μαλακή ψίχα και λεπτή κόρα. Αυτό το ψωμί ζυμώνεται στους φούρνους ΖΟΡΠΑΣ εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Μυρίζει χωριό, έχει ουδέτερη γεύση και μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε φαγητό.

Αν πάλι τρως ελαφριά το μεσημέρι και επιλέγεις μία σαλάτα, αλλά χρειάζεσαι και τους απαραίτητους υδατάνθρακες για ένα ισορροπημένο γεύμα, μία φέτα πολύσπορο ψωμί είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει γήινη γεύση, λόγω των σπόρων που περιέχει, μαλακή ψίχα και κόρα. Η πλούσια σύστασή του το κάνει απόλυτα χορταστικό, επομένως είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για την σαλάτα σου.

Οι λάτρεις του προζυμένιου ψωμιού, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το νέο μοναστηριακό ψωμί αργής ωρίμανσης. Ένα ψωμί 24ωρης ωρίμανσης, ζυμωμένο με αποξηραμένο προζύμι. Η ανοιχτή του ψίχα, σε συνδυασμό με την τραγανή κόρα και την προζυμένια γεύση του, θυμίζουν καλό «παλιό» ψωμί. Παρόλο που είναι αρωματικό και γεμάτο σαν γεύση, η σύστασή του είναι τέτοια που θα συνοδεύσει ευχάριστα κάθε σου γεύμα.

tria

Ψωμί, για βραδινές απολαύσεις:

Ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά δεν λείπει από καμία συνάθροιση και από καμία περίσταση που θες κάτι να συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί. Και από κανένα πλατό δεν λείπει ένα καλοζυμωμένο ψωμί. Για αυτές τις στιγμές λοιπόν, το Μακεδονίτικο ψωμί και το Grand village αποτελούν τις καλύτερες επιλογές. Το πρώτο είναι ένα γεμάτο ψωμί και θρεπτικό αφού αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, δεν περιέχει καθόλου λιπαρά και είναι χαμηλό σε σάκχαρα. Το grand village, με πιο τραγανή κόρα, είναι ένα ψωμί αργής ωρίμανσης επίσης χαμηλό σε σάκχαρα και πηγή πρωτεϊνών.

Αν σου αρέσει να απολαμβάνεις ένα λαχταριστό χορταστικό σάντουιτς για βραδινό, το ψωμί Ζέας σίγουρα θα απογειώσει το σάντουίτς σου. Ζυμωμένο με αλεύρι Ζέας, έχει γήινη, έντονη και γεμάτη γεύση και εκτός από εύπεπτο αποτελεί και θρεπτικό θησαυρό. Είναι πηγή πρωτεϊνών και έχει χαμηλά λιπαρά και σάκχαρα.

ΖΟΡΠΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΨΩΜΙ.

Δειτε Επισης

Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus