Έκκληση Κυβέρνησης στη Βουλή για να ανάψει το συντομότερο πράσινο στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό, στην οποία έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματική διαχείριση, έτσι ώστε να διατηρηθεί η καλή εικόνα των τελευταίων μηνών, υπό το πρίσμα βέβαια και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, με την Κυβέρνηση να απευθύνει έκκληση στη Βουλή για να ολοκληρώσει τη συζήτηση και να προχωρήσει με τη ψήφιση για τη σύσταση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως, «εκείνο που καταγράφεται ως πολύ σημαντικό είναι κάτι που τυγχάνει αναγνώρισης από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι η έγκριση του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο, που όπως είναι γνωστό η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες που πρωτοστάτησαν, ώστε να καταρτιστεί αυτό το Σχέδιο και είμαστε από τις χώρες που θα στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε την άμεση εφαρμογή όλων των προνοιών του».

Είναι σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «που λαμβάνουμε όσα περισσότερα μέτρα μπορούμε για να συνεχίσει αυτή η καλή εικόνα των τελευταίων μηνών. Από σήμερα 1η Νοεμβρίου, 25 επιπλέον εξεταστές έχουν προσληφθεί ώστε να έχουμε υπεριδιπλασιασμό των εξεταστών. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο χρόνος εξέτασης έχει μειωθεί στον ένα με τρεις μήνες και έχουμε συστήσει μια διατμηματική ομάδα για υποβολή αιτήσεων, ώστε να καταστεί η Κυπριακή Δημοκρατία λιγότερο ελκυστικός προορισμός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί για τους ελέγχους που διενεργούνται για τον εντοπισμό παράνομης εργασίας υποδεικνύοντας πως θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«Την ίδια στιγμή, εκείνο που φαίνεται ως πολύ σημαντικό και εκείνο που ιεραρχείται ως πολύ σημαντικό, και καλούμε για άλλη μια φορά τη Βουλή να ενστερνιστεί την προτεραιότητα που είναι το μεταναστευτικό ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο και να εγκρίνει το συντομότερο τη σύσταση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή από το καλοκαίρι», κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

Δειτε Επισης

Με το νέο έτος αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης του Al Jazeera-Νέα αναβολή στη δίκη
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
LIVE: Επίθεση της Χαμάς με πυραύλους στο Τελ Αβίβ, ανήμερα της επετείου της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»
Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς