Ξεκινά αρχές Νοεμβρίου η εφαρμογή του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης»

Ξεκινά αρχές Νοεμβρίου η εφαρμογή του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης» και η επικοινωνιακή καμπάνια από την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) σε σχέση με το Σχέδιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παντελή είπε ότι αρχές Νοεμβρίου θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση η ΚΕΔΙΠΕΣ, με την οποία θα ενημερώνει για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μέσω της επικοινωνιακής καμπάνιας, η ΚΕΔΙΠΕΣ θα καλεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων που δήλωσαν συμμετοχή στο Σχέδιο να ενημερώσουν τους πελάτες τους για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο Σχέδιο.

Ο ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών είπε ακόμη ότι μόλις ανακοινωθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ η έναρξη εφαρμογής του Σχεδίου, ο δικαιούχος δανειολήπτης θα μπορεί να μεταβεί στο τραπεζικό του ίδρυμα ή στην εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων που βρίσκεται το δάνειο του για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Ωστόσο, ο κ. Παντελή είπε πως «το γεγονός ότι ανακοινώνουμε αναστολές εκποιήσεων δεν είναι βοηθητικό, διότι αφαιρεί το κίνητρο του δανειολήπτη να ενταχθεί στο Σχέδιο».

Τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο έχουν δηλώσει τα τραπεζικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης, Τράπεζα Κύπρου, Alpha Bank, Astrobank και Eurobank.

Από πλευράς εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ΚΕΔΙΠΕΣ, B2Kapital, CAC Coral, Gordian, Sky CAC και Themis Portfolio Management.

Δειτε Επισης

Ενώνουν τα κομμάτια του παζλ για την τραγωδία στην Πάφο-Δεν φαίνεται να εξαναγκάστηκε να εισέπνευσε γκαζάκι ο 17χρονος
Ζυμώσεις για εξεύρεση υποψηφίου κοινής αποδοχής στην ΕΔΕΚ-Αναμένονται εξαγγελίες από Μορφάκη και Χαννίδη
Η ακουστική αναπηρία δεν θεωρείται μόνιμη για τα ιατροσυμβούλια-Σωρεία καταγγελιών σε ΚΥΣΟΑ
Το τουρκικό λιμάνι, οι κυπρογενείς υποχρεώσεις και η αναζήτηση προόδου μέσω Ευρωτουρκικών
Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς