Αναμένει ολοκλήρωση ερευνών για τις δύο δολοφονίες η Κυβέρνηση, επαναφέρει το θέμα εγκληματικότητας στη Βουλή το ΑΚΕΛ

Προεκτάσεις πέραν από τον αστυνομικό κύκλο, λαμβάνει η έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, μετά από τις δύο στυγερές δολοφονίες, σε Λεμεσό και Λευκωσία, του Θανάση Καλογερόπουλου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη, αντίστοιχα.

Κληθείς να σχολιάσει την έξαρση της εγκληματικότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, περιορίστηκε να δηλώσει πως από τη στιγμή που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες, δεν μπορεί να επεκταθεί για το θέμα.

Την ίδια ώρα πρόσθεσε πως, «είναι από τις θεμελιώδες υποχρεώσεις μιας πολιτείας για να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, αλλά να παρέχει και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της. Δεν μπορούμε παρά να θέτουμε πολύ υψηλά τη διατήρηση της ασφάλειας ανάμεσα στις τάξεις της κοινωνίας».

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως η Κυβέρνηση αναμένει να ολοκληρωθούν οι έρευνες, που όπως είπε, «αντιλαμβάνομαι , είναι ακόμη σε εξέλιξη και την κυβέρνηση την απασχολεί διαρκώς και όχι μόνο αυτές τις ημέρες το πόσο μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας στην κοινωνία και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

«Είναι γνωστό», πρόσθεσε, «και μετά την τελευταία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επόμενη βδομάδα θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα τα οποία είχαν αποφασιστεί κατά την τελευταία σύσκεψη».

Για τις δύο εγκληματικές ενέργειες των τελευταίων ημερών, τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματός του για τη νέα έξαρση των σοβαρών εγκλημάτων.

Μάλιστα, είπε, αυτές έγιναν, «μέσα σε κατοικημένες περιοχές και μάλιστα στην μια περίπτωση μπροστά στα μάτια εμβρόντητων πολιτών».

«Είναι προφανές», είπε ο Άριστος Δαμιανού, «ότι υπάρχει ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας και αναμένουμε τις αναγκαίες εξηγήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ασφαλώς από την ηγεσία της αστυνομίας για τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν».

«Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι υπεράνω κάθε άλλης προτεραιότητας γι’ αυτό θα ζητήσουμε εξηγήσεις για τα πρόσφατα γεγονότα και βεβαίως έχουμε αποφασίσει ομόφωνα στην Επιτροπή Νομικών να επαναφέρουμε μια παλιά συζήτηση αναφορικά με την έξαρση του εγκλήματος στην Κύπρο», κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»