ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η επιχείρηση στη Τζενίν για τη σύλληψη τρομοκράτη της Χαμάς

Στη σύλληψη του 63χρονου Ατά Αμπού Ραμίλα τον οποίο είχαν χαρακτηρίσει τρομοκράτη προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ισραηλινές δυνάμεις στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων η σύλληψη του 63χρονου και του γιου του έγινε σε κοινή επιχείρηση της ταξιαρχίας Menashe, της Σιν Μπετ και των IDF.

Την επιχείρηση κάλυπτε από αέρος αεροσκάφος το οποίο, μάλιστα, χτύπησε τρομοκράτες που άνοιξαν πυρ κατά των ισραηλινών στρατιωτών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για τη σύλληψη του 63χρονου «τους προηγούμενους μήνες ο Ατά Αμπου Ραμίλα προωθούσε την τρομοκρατία χρηματοδοτώντας με δεκάδες χιλιάδες σέκελ ενώ βοηθούσε καταζητούμενους και τρομοκράτες. Η μεγαλύτερη δραστηριότητά του εκτυλισσόταν στην Τζενίν και είχε βοηθήσει στην κλιμάκωση στην περιοχή».

Κατά την ίδια πηγή ο Αμπού Ραμίλα «για μήνες ενεργούσε ως κεντρικός υποκινητής στην Ιουδαία και τη Σαμάρια καλώντας σε πλήγματα κατά των στρατιωτών των IDF και του κράτους του Ισραήλ. Η δραστηριότητά του αυτή τον κατέστησε μεγάλη απειλή που απαιτούσε την άμεση σύλληψή του».

Μετά τη σύλληψη του 63χρονου ισραηλινοί στρατιώτες ανακάλυψαν θαμμένα κάτω από τον δρόμο πυρομαχικά έτοιμα προς χρήση ενώ κατέστρεψαν υπόγεια τούνελ και κατέσχεσαν ένα ύποπτο όχημα.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="iw" dir="rtl">בסריקות במחנה, כוחות דובדבן איתרו והשמידו פיר תת קרקעי שהכיל בתוכו תחמושת. לצד זאת הוחרם ציוד צבאי ותחמושת שנמצאו ברכב חשוד על ידי כוחות מג״ב. <br><br>אין נפגעים לכוחותינו <a href="https://t.co/Fvi64oglnX">pic.twitter.com/Fvi64oglnX</a></p>&mdash; צבא ההגנה לישראל (@idfonline) <a href="https://twitter.com/idfonline/status/1719611938643030056?ref_src=twsrc%5Etfw">November 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Δειτε Επισης

Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από κατολίσθηση στη Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας
Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο στρατολόγησης στη Μογκαντίσου