Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου-«Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία»

Μετά τις νέες επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε νέο διάγγελμα. Επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στη χώρα του συνεχίζεται καθώς σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ.

«Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν», τόνισε, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα για συνέχιση των αντιποίνων. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων από τη Χαμάς, ο Νετανιάχου είχε διαμηνύει πως οι επιθέσεις δεν θα έμεναν αναπάντητες.

Επανέλαβε, δε, την έκκληση προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγερμού, ζήτησε η επίτευξη της συσπείρωσης να γίνει άμεσα. «Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή» τόνισε.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος» συμπλήρωσε.

«Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει» υπογράμμισε ο Νετανιάχου, προειδοποιώντας για τη συνέχιση των χτυπημάτων.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας τη Δύση για τη στάση της.

«Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία» κατέληξε με νόημα το μήνυμά του κι ενώ η Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται κι από το Ιράν έχει ανοίξει δικό της μέτωπο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής
Καθοριστική Απόφαση Εφετείου για τα Κουρέματα: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα δώσει Κατεύθυνση στη Δικαστική Πρακτική
Νέο πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν-Σκότωσε τον νέο αρχηγό του στρατού
Αδυναμίες στον έλεγχο των δαπανών από το Υφυπουργείο Έρευνας διαπιστώνει η Ελεγκτική
Έστειλαν μήνυμα σε 55χρονο να πληρώσει δήθεν εξώδικο και του απέσπασαν 17 χιλιάδες
Αυτές είναι οι λύσεις του γραπτού των Νέων Ελληνικών των Παγκυπρίων Εξετάσεων (pics)
Πήγε μεθυσμένος στο αεροδρόμιο, προκαλούσε ανησυχία και κατέληξε με χειροπέδες
Πυρά Τραμπ σε Μακρόν-«Δεν έχει ιδέα γιατί έφυγα από την G7, πάντα κάνει λάθος και αναζητά δημοσιότητα»
Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες στο Ιράν για κατάπαυση του πυρός με Ισραήλ και το πυρηνικό του πρόγραμμα
Από τα πυρηνικά του Ιράν, στα σχέδια του Ισραήλ για καθεστωτική αλλαγή στην Τεχεράνη