Σε πλήρη ετοιμότητα η Αρχή Λιμένων να εξυπηρετήσει έκτακτους ελλιμενισμούς

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο γειτονικό Ισραήλ από τις εχθροπραξίες, η Αρχή Λιμένων Κύπρου ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την εφαρμογή και υλοποίηση σχεδίων δράσης για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, η Αρχή Λιμένων Κύπρου σε συνεργασία με τους ιδιώτες διαχειριστές στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει σε κυπριακά λιμάνια και αγκυροβόλια έκτακτους ελλιμενισμούς και αγκυροβόληση πλοίων, τα δρομολόγια των οποίων επηρεάζονται από την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Επίσης, η Αρχή Λιμένων Κύπρου δηλώνει ότι τα λιμάνια μας (Λεμεσού και Λάρνακας) είναι έτοιμα όταν αυτό ζητηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, να εφαρμόσουν το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ώστε να λειτουργήσουν ως διαμετακομιστικός σταθμός, όπως και στο παρελθόν, σε περιπτώσεις εκκένωσης ξένων υπηκόων. Πέραν τούτων, αναφέρεται ότι το νέο λιμάνι Λεμεσού έχει υποδεχθεί ήδη κρουαζιερόπλοια που είχαν προορισμό λμάνια του Ισραήλ και ελλιμενίστηκαν στην Κύπρο, ενώ αναμένονται τις επόμενες μέρες και άλλα αιτήματα ελλιμενισμού/αγκυροβόλησης πλοίων στα λιμάνια/αγκυροβόλια της Δημοκρατίας.

Η Αρχή Λιμένων παραμένει σε εγρήγορση για την εξυπηρέτηση πλοίων που έχουν ως προορισμό το Ισραήλ και είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους ιδιώτες διαχειριστές.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 5,800,000 ευρώ του Τζόκερ
Η ΑΗΚ ανακοίνωσε νέες περιοχές εγκατάστασης έξυπνων μετρητών
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Στήριξη της Κύπρου σε τρεις καίριες περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ
Τέλος σχεδίου επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων-Άνω των 8.000 οι αιτήσεις
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Λάρνακας
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις εισοδήματος εταιρείας-αυτοεργοδοτουμένων
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Παράνομη απόρριψη αποβλήτων σε κρατικό δάσος στο Πελένδρι (pics)
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής