Απένειμε το βραβείο ναυτιλίας και διαβεβαίωσε στήριξη του τομέα ο Πρόεδρος

Το Κυπριακό Βραβείο Ναυτιλίας 2023, στον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου απένειμε, το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για αναβάθμιση της κυπριακής ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε στη δεξίωση για την έναρξη του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023» που αρχίζει σήμερα τις εργασίες του στη Λεμεσό και τις οποίες επίσης θα προσφωνήσει.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου, ο ΠτΔ είπε πως το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος» έχει εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στον τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας, σημειώνοντάς ότι το φετινό είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο.

Πρόσθεσε ότι «ο τομέας της ναυτιλίας είναι πολύ σημαντικός για την Κύπρο, ένα κράτος με μακρά ναυτιλιακή ιστορία» και υπέδειξε ότι σήμερα, «η Κύπρος είναι ένα πλήρες, δυναμικό ναυτιλιακό κέντρο που συνδυάζει ένα διακεκριμένο και ποιοτικό νηολόγιο με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, καθώς και μια ναυτιλιακή βιομηχανία που φημίζεται για τις εξαίρετες ποιοτικές της υπηρεσίες».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τη  δέσμευση της Κυβέρνησης να εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση του ναυτιλιακού τομέα στην Κύπρο, παρέχοντας το κατάλληλο πλαίσιο για αειφόρο ανάπτυξη.

Απονέμοντας το βραβείο στον Γιώργο Προκοπίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την βαθιά εκτίμηση του για τη σημαντική συνεισφορά του στο Κυπριακό νηολόγιο και την κυπριακή σημεία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, καλωσορίζοντας  «στο κόσμημα της Μεσογείου», τους ομολόγους της από Ελλάδα και Ινδία, τον νεοεκλεγείς ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και τους ξένους σύνεδρους.

«Ως Κυβέρνηση είμαστε περήφανοι για το συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1989, ενώ δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο και σημαντικότερο, προσελκύοντας την ελίτ ομιλητών και σύνεδρων», συμπλήρωσε.

Το σκεπτικό της βράβευσης του Γιώργου Προκοπίου ανέγνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής του βραβείου Ναυτιλίας 2023, τέως Υπουργός Ενέργειας και πρώην Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου.

Δειτε Επισης

Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
ΒΙΝΤΕΟ: Τοξικό νέφος χλωρίου στην Καταλονία–Έκκληση σε πάνω από 160.000 κατοίκους να μείνουν στο σπίτι
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Γ. Κωνσταντίνου στο φρεάτιο-Συνελήφθη ο εργολάβος, φαίνεται να κάλυψε τις τρύπες της πτώσης
Ο Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΔΗΣΥ-Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία