Επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ισραήλ ο Χριστοδουλίδης-Οδηγίες για αυξημένους ελέγχους στην Κύπρο

Η κατάσταση στο Ισραήλ επηρεάζει ευρύτερα και την περιοχή και έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι σε διάφορα σημεία στην Κύπρο, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρζογκ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, μετά τη δεξίωση που δόθηκε στο πλαίσιο της έναρξης του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την κατάσταση στο Ισραήλ είπε ότι «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση, έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Είμαστε σε επαφή με το Ισραήλ, με την ηγεσία στο Ισραήλ, αλλά και όχι μόνο, και με τα γειτονικά κράτη. Γιατί αυτό που συμβαίνει εκεί επηρεάζει ευρύτερα την περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλιμακώνεται η ένταση στο Ισραήλ-Φόβοι για αύξηση των νεκρών, αγωνία για τους ομήρους

Την ίδια στιγμή έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας να βοηθήσουμε ειδικότερα στον τομέα της υγείας, αν προκύπτουν οι οποιεσδήποτε ανάγκες. Όλοι παρακολουθούμε ότι συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα σε σχέση με κόσμο, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Άρα, ως Κυπριακή Δημοκρατία έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας, αν θεωρείται αναγκαίο από πλευράς του Ισραήλ, να βοηθήσουμε στον συγκεκριμένο τομέα».

Ερωτηθείς αν τίθενται θέματα ασφάλειας για την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σίγουρα έχουν αυξηθεί οι σχετικοί έλεγχοι ειδικότερα σε συγκεκριμένα σημεία, όπως σε αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, η Διπλωματική Αποστολή του Ισραήλ και όχι μόνο, υπάρχει μια μεγάλη ισραηλινή κοινότητα στην Κύπρο. Έχουν δοθεί οδηγίες, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια σε όλους αυτούς τους τομείς, το παρακολουθούμε, το αξιολογούμε καθημερινά και ελπίζω σύντομα, παρόλο που βλέπουμε την κατάσταση να συνεχίζεται, να υπάρξουν δεδομένα που να μας επιτρέψουν να αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξει τερματισμός αυτής της κατάστασης».

Εξάλλου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρζογκ, στον οποίο εξέφρασε τα θερμά του συλληπητήρια για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και μετέφερε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Ισραήλ και το λαό του αυτές τις δύσκολες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που οι τρομοκράτες της Χαμάς προσγειώνονται στο φεστιβάλ για το αιματοκύλισμα

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού