ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που οι τρομοκράτες της Χαμάς προσγειώνονται στο φεστιβάλ για το αιματοκύλισμα

Την στιγμή που οι τρομοκράτες της Χαμάς προσγειώνονται στον χώρο του μουσικού φεστιβάλ, στο νότιο Ισραήλ , λίγα δευτερόλεπτα πριν αρχίσουν το αιματοκύλισμα, κατέγραψε ένας από τους θεατές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, οι νεκροί είναι πάνω από 250, ενώ υπάρχει και ένας απροσδιόριστος ανθρώπων που απήχθησαν από τους τρομοκράτες και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τρομοκράτες έφτασαν στον χώρο του φεστιβάλ μετά από το μπαράζ ρουκετών που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον διαφόρων πόλεων του Ισραήλ, αιφνιδιάζοντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter, φέρεται να έχουν βρεθεί πάνω από 250 νεκροί κοντά στη Λωρίδα της Γάζας τα οποία ανήκουν σε άτομα που διασκέδαζαν στο μουσικό φεστιβάλ.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και πολλοί πολίτες άλλων χωρών όπως Γερμανοί, Αμερικανοί, Καναδοί και Νορβηγοί.

Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου

«Ήταν... παντού με αυτόματα όπλα. Στέκονταν δίπλα στα αυτοκίνητα και άρχιζαν να πυροβολούν, αλλά συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ εύκολο να σκοτωθείς... Οι τρομοκράτες έρχονταν από τέσσερα ή πέντε μέρη... οπότε δεν ξέραμε αν έπρεπε να πάμε εδώ, οπότε μπήκα ξανά στο αυτοκίνητό μου και οδήγησα λίγο ακόμα. Κάποιοι με πυροβολούσαν. Άφησα το αυτοκίνητο και άρχισα να τρέχω, είδα ένα μέρος με πολλά δέντρα και πήγα εκεί. Έτσι βρέθηκα στη μέση του χωραφιού και ξάπλωσα. Ήταν η δεύτερη κρυψώνα που βρήκα και ήταν όλοι γύρω μου. Πήγαιναν από δέντρο σε δέντρο και πυροβολούσαν. Παντού. Από δύο πλευρές. Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου», είπε αρχικά για να συνεχίσει τη συγκλονιστική της αφήγης τους.

Δεν είχε έρθει η ώρα μου να πεθάνω
Στη συνέχεια περιγράφει πώς κατάφερε να σωθεί όταν κάποια στιγμή άκουσε κάποιους να μιλάνε εβραϊκά: «Σκεφτόμουν τα παιδιά μου, τον φίλο μου, τα πάντα και έλεγα ότι δεν ήρθε η ώρα να πεθάνω, όχι ακόμα. Τότε άρχισα να ακούω κάποια εβραϊκά από τη μία πλευρά, ενώ από άλλες τρεις πλευρές άκουγα αραβικά. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν κάποιοι στρατιώτες, ίσως πέντε ή έξι. Αποφάσισα να πάω σε αυτούς τους στρατιώτες. Εν τω μεταξύ υπήρχαν ακόμα τρομοκράτες τριγύρω, οπότε πήγαινα με τα χέρια ψηλά για να καταλάβουν ότι είμαι εγώ και δεν είμαι τρομοκράτης. Τότε κάποιος με έβαλε σε ένα αυτοκίνητο. Ήμουν η πρώτη που βγήκε από εκεί. Χρειάστηκαν άλλες δύο ή τρεις ώρες για να βγουν και άλλοι. Άνθρωποι πέθαιναν - σε όλη τη διαδρομή στο δρόμο, νέοι άνθρωποι, καθώς είναι ήταν φεστιβάλ για νέους ανθρώπους. Πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στο δρόμο. Όποιος προσπαθούσε να ξεφύγει πυροβολούσαν και από τις δύο πλευρές. Έτσι, το καλύτερο για να σωθείς ήταν να κρυφτείς. Το πιο τρελό πράγμα είναι πώς γίνεται να ήμασταν εκεί για τόση ώρα και κανείς δεν ήταν εκεί. Ούτε στρατός, ούτε αστυνομία. Τίποτα».

Ένας άλλος επιζών εξηγεί πως ήταν σχεδόν αδύνατο να ξεφύγεις από τα χέρια των τρομοκρατών καθώς έβγαζαν τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους, τους έριχναν κάτω και τους πυροβολούσαν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία-Μάχη για τη ζωή του δίνει 17χρονος
Τα σενάρια για την εξέλιξή των σεισμών στη Σαντορίνη- Τι εκτιμούν οι ειδικοί
BINTEO: Εκρήγνυται ξανά το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Ανέσυρε μαχαίρι διανομέας φαγητού μετά από διαπληκτισμό με ιδιοκτήτη καταστήματος στη Λεμεσό
Συνομιλία Τραμπ-Σι για τους δασμούς προανήγγειλε ο σύμβουλος εμπορίου του Αμερικανού προέδρου
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία
Ενημερώθηκε από ΠτΔ για το Κυπριακό ο ΔΗΣΥ-Στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια, προτάσσει τον ρεαλισμό
Νέα καταγγελία για βία σε δημοτικό-Εκπαιδευτικός φέρεται να χαστούκισε δωδεκάχρονη
Η Αυστραλία απαγορεύει την εφαρμογή DeepSeek σε όλες τις κυβερνητικές συσκευές
ΒΙΝΤΕΟ:Νέα μαζική αποχώρηση από τη Σαντορίνη με το πλοίο-Με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά και ηλικιωμένους