«Victory no war»-Ειρηνικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Ισραήλ σε Πάφο και Λάρνακα

Ειρηνική συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το Ισραήλ και το λαό του, διοργάνωσε στις έξι σήμερα το απόγευμα η Κοινότητα Ουκρανο-κυπριακής Φιλίας στη παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα τα οποία κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Συμπαραστεκόμαστε στο Ισραήλ», «Το φως θα επικρατήσει του σκότους" και «Οι Ουκρανοί συμπαραστέκονται με το Ισραήλ».

Μέλη της κοινότητας ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η συγκέντρωση πραγματοποιείται με στόχο να δείξει η ουκρανική κοινότητα τη συμπαράσταση της στον λαό του Ισραήλ, αφού πάρα πολλοί Εβραίοι διέμεναν για χρόνια σε πόλεις της Ουκρανίας, σε ορισμένες πόλεις μάλιστα αριθμούσαν μέχρι και 80% του πληθυσμού.

Ο πόλεμος είναι σκληρός και απαίσιος ανέφεραν και πρόσθεσαν πως ο ουκρανικός λαός αντιλαμβάνεται τα εγκλήματα στα οποία προβαίνει η Χαμάς εναντίον πολιτών του Ισραήλ.

Εκδήλωση και την Πάφο

Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον λαό του Ισραήλ διοργάνωσαν Ουκρανοί κάτοικοι Κύπρου στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου το απόγευμα της Κυριακής.

Με πλακάτ που αναγράφονταν συνθήματα όπως “Νο war”, “we stand with Israel”, “Victory no war” και “Fascism has a new face», αλλά και κρατώντας τις σημαίες της Ουκρανίας και του Ισραήλ, Ουκρανοί που διαμένουν στην Κύπρο ανέφεραν πως η διαδήλωση γίνεται ενάντια στην τρομοκρατία του πολέμου.

H Irina Shevchyk ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως διαμένει στην Κύπρο από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην χώρα της την Ουκρανία. Η οικογένεια της ωστόσο σημείωσε, παρέμεινε στην Ουκρανία. Δυστυχώς συνέχισε, κάθε εισβολή και κάθε πόλεμος είναι καταστροφικός. Εμείς είπε, συμπαραστεκόμαστε στον λαό του Ισραήλ εκτιμώντας πως «πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στο Ισραήλ είναι οι Ρώσοι».

Εξάλλου η Βικτώρια Μπορεσάνκο ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ και της εισβολής που δέχτηκε.

Επίσης η Τζουλιάνα Τσίρβα ανέφερε πως διαμένει για πολλά χρόνια στην Κύπρο ωστόσο ο γιός της βρίσκεται στον στρατό στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Εμείς είπε, βρισκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και των κατοίκων του, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Χαμάς. Κανένας πόλεμος συμπλήρωσε δεν έχει καλό τέλος.

Σημειώνεται πως στην συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ που διοργάνωσαν οι κάτοικοι της Ουκρανίας, υπήρξε έντονη παρουσία της Αστυνομίας.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκατομμύριο ευρώ
Επανέρχεται η κανονικότητα στις πτήσεις από την Κύπρο προς το Ισραήλ
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Ακυρώθηκαν πτήσεις Κύπρου-Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ
Χωρίς ρεύμα διάφορες περιοχές στη Λεμεσό λόγω κακοκαιρίας-Επί ποδός η ΑΗΚ
Έλλειψη στήριξης και υποδομών καταγγέλουν οι επαγγελματίες ψαράδες στην Πάφο
Ν. Χριστοδουλίδης: Με πολιτικές δράσεις συνεχίζουμε τη στήριξη της υπαίθρου
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Πλησιάζει το τέλος των τριψήφιων πινακίδων-Μέχρι το 2036 αναμένεται να μπουν σε νέα εποχή
Συστάθηκε και πιάνει δουλειά η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις λαϊκές-Οι προτεραιότητες που τέθηκαν