Δραματικός απολογισμός από το σεισμό στο Αφγανιστάν-Καταστράφηκαν έξι χωριά (pics)

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Μετά την ισχυρή δόνηση των 6,3 βαθμών ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, καταστρέφοντας περίπου έξι χωριά, με τους σεισμούς αυτούς να είναι από τους φονικότερους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που έχουν πλήξει τη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες. Εκατοντάδες πολίτες έχουν θαφτεί στα χαλάσματα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

ena

«Ήμασταν στο γραφείο μας και ξαφνικά το κτίριο άρχισε να τρέμει»

Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από τον σεισμό στο Αφγανιστάν περίεγραψαν τον τρόμο τους, την ώρα που τα κτίρια άρχισαν να κουνιούνται και στη συνέχεια κατέρρευσαν γύρω τους. «Ήμασταν στα γραφεία μας και ξαφνικά το κτίριο άρχισε να τρέμει. Ο σοβάς των τοίχων άρχισε να πέφτει και οι τοίχοι έπαθαν ρωγμές, κάποιοι τοίχοι και τμήματα του κτιρίου κατέρρευσαν.» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο κάτοικος της Χεράτ Μπασίρ Αχμάντ.

dyio

«Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου… Είμαι πολύ ανήσυχος και φοβισμένος, ήταν τρομακτικό» πρόσθεσε. Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τον αριθμό των νεκρών. Ο διευθυντής του επαρχιακού νοσοκομείου της Χεράτ δήλωσε στο BBC ότι τουλάχιστον 255 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 500 τραυματίστηκαν. Άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων πολύ υψηλότερα.

tria

Νωρίτερα το Σάββατο, ο επικεφαλής διαχείρισης καταστροφών της επαρχίας Μόσα Ασάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μέχρι στιγμής περισσότερες από 1.000 τραυματισμένες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πολίτες έχουν συμπεριληφθεί στα αρχεία μας και περίπου 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στενό φίλο και σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο Μόντι-Οι αναφορές του για την προσεχή επίσκεψη
Ετοιμάζεται για τηλεφώνημα Νετανιάχου ο Χριστοδουλίδης -«Μας ζήτησε το Ιράν να μεταφέρουμε μήνυμα»
Το πυρηνικό βουνό του Ιράν που «στοιχειώνει» το Ισραήλ
Ζήτησε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Κόμπος-Στο επίκεντρο η κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Βγαίνει μπροστά το Υπ. Ενέργειας για απότομη αύξηση στα καύσιμα-«Θα ληφθούν μέτρα αν δεν αιτιολογείται»
Διπλωματικός πυρετός για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση, απειλές Τραμπ σε Ιράν-Προειδοποιεί με αντίποινα
Αναζητούν τον δράστη της δολοφονίας Δημοκρατικής βουλετού στη Μινεσότα-Πρώην υπάλληλος του κυβερνήτη
Συνετρίβη ελικόπτερο με 6 επιβαίνοντες στην Ινδία-Έχασε την πορεία του λόγω της κακοκαιρίας
Τουλάχιστον 41 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας