BINTEO: Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης στη Γάζα

Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δύο πολυόροφα κτίρια στη Γάζα, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας της χώρας στεγάζονται «στρατιωτικές υποδομές» της Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα μετά την επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης, στη Γάζα. Μάλιστα η επίθεση καταγράφηκε την ώρα που η ανταποκρίτρια του Al Jazeera Youmna El Sayed μετέδιδε τις εξελίξεις σε live μετάδοση.

«Η Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε δύο στρατιωτικές υποδομές ανώτερων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς μέσα σε πολυώροφα κτίρια», ανέφερε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να δώσει την ακριβή τοποθεσία. Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε ότι «η Χαμάς τοποθετεί τα στρατιωτικά της μέσα στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας».

Ένα από τα διαμερίσματά του είχε στοχοποιηθεί στο παρελθόν τον Αύγουστο του 2022, σκοτώνοντας τον ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ.

«Αυτή τη φορά το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς και ισοπεδώθηκε. Κοιτάζοντας όλα τα κτίρια που βρίσκονται δίπλα του, μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος της καταστροφής που υπάρχει [στην περιοχή]. Και αυτό είναι το σημείο, που έχω πει ξανά και ξανά: Η Λωρίδα της Γάζας είναι μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή» είπε η δημοσιογράφος. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή αγνοούμενους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο