Ο Σολτς ζητά μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ πριν την υποδοχή νέων μελών

Ο Γερμανός Καγκελάριος, σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Γρανάδα ζήτησε εκ νέου τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, ώστε να είναι σε θέση να υποδεχτεί νέα μέλη.

Όπως δήλωσε «θα πρέπει τότε να μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις και με ειδικές πλειοψηφίες, ώστε να είναι εγγυημένη η κυριαρχία και η ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δράσει». 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να εξεταστεί και ο αριθμός των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε για παράδειγμα απλά να διευρύνουμε εσαεί την κυβέρνηση και να εφευρίσκουμε νέα Υπουργεία», ενώ τέλος σημείωσε ότι το ζήτημα επίσης είναι ο αριθμός των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο και ο προϋπολογισμός της ΕΕ.

Εξάλλου, μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, δεσμεύτηκε για την αποστολή ενός ακόμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας τύπου Patriot στην Ουκρανία κατά τους χειμερινούς μήνες, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι το πλέον απαραίτητο αυτή τη στιγμή», δεδομένου ότι τον χειμώνα η Ρωσία αναμένεται να εξαπολύσει νέες επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ευχαρίστησε τη Γερμανία για την υποστήριξή της για την άμυνα και την ελευθερία της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται και για την άμυνα της Ευρώπης και των κοινών της αξιών.

Λίγο πριν τη συνάντηση Σολτς-Ζελένσκι, έγινε γνωστό ότι παρά τις επίμονες εκκλήσεις της Ουκρανίας, ο Γερμανός Καγκελάριος δεν προτίθεται να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους ευρείας εμβέλειας Taurus, ενώ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο Σολτς δικαιολόγησε τη στάση του, λέγοντας ότι θέλει να αποφύγει την κλιμάκωση του πολέμου και την εμπλοκή της Γερμανίας σε αυτόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία