Κατασχέθηκαν 165 κούτες τσιγάρων και 36,5 κιλά καπνού στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε δύο περιπτώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι Λειτουργοί του «εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν στις  αποσκευές δύο Τουρκοκυπρίων επιβατών που θα αναχωρούσαν την 1η και 2 Οκτωβρίου, από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στη Βρετανία».

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου «κατά τον έλεγχο της αποσκευής επιβάτη με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίστηκαν συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

H επιβάτιδα συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 4 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους επτά χιλιάδων ευρώ».

Εξάλλου στις 2 Οκτωβρίου επίσης κατά τον έλεγχο των αποσκευών επιβάτη με προορισμό επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, "εντοπίστηκαν συνολικά 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 5 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Δειτε Επισης

«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του