Κατασχέθηκαν 165 κούτες τσιγάρων και 36,5 κιλά καπνού στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε δύο περιπτώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι Λειτουργοί του «εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν στις  αποσκευές δύο Τουρκοκυπρίων επιβατών που θα αναχωρούσαν την 1η και 2 Οκτωβρίου, από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στη Βρετανία».

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου «κατά τον έλεγχο της αποσκευής επιβάτη με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίστηκαν συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

H επιβάτιδα συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 4 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους επτά χιλιάδων ευρώ».

Εξάλλου στις 2 Οκτωβρίου επίσης κατά τον έλεγχο των αποσκευών επιβάτη με προορισμό επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, "εντοπίστηκαν συνολικά 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 5 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Δειτε Επισης

Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3.000.000 ευρώ
Παίρνει αποφάσεις για τον αποτειχισμένο ιερέα ο Αρχιεπίσκοπος-Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα έκτακτη Σύνοδο
«Είναι ο λυγμός της μάνας που κοίταζε το άδειο δωμάτιο του παιδιού της»-Τιμήθηκαν οι ήρωες του Παλαίκυθρου
Αύξηση ποσοστού αιγοπρόβειου βιολογικού γάλακτος στο χαλλούμι ζητούν οι παραγωγοί
Σήκωσε το γάντι η ΥΠΑΝ, απαντά ξανά σε ΟΕΛΜΕΚ-«Το ερώτημα είναι αν έχουμε το θάρρος να προχωρήσουμε»
«Διαφωνώ» είπε στο σχέδιο αξιολόγησης το 91,85% στο δημοψήφισμα ΟΕΛΜΕΚ
Προσεχώς νέα σχέδια επιχορήγησης ηλεκτρικών οχημάτων-Προσπάθεια να επωφεληθούν ευάλωτοι και μεσαία τάξη
Το σκεπτικό του δήμου Λευκωσίας για το άνοιγμα της Μακαρίου-Διασκέδασε ανησυχίες ο Προύντζος
Απόφαση για καθιέρωση ακουστικής αναπηρίας ως μόνιμης για άτομα με κοχλιακό εμφύτευμα