Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δημοτικού Αγ. Νικολάου στη Χλώρακα η Επιτροπή Παιδείας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο «Αγίου Νικολάου» Χλώρακας, ενημερώθηκε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τα κτιριακά προβλήματα και το μεγάλο ποσοστό μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία. Σκοπός της επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας είναι να εξετάσουν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο, καθώς και να δουν τους μαθητές, είπε.

Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχουν αργότερα την Παρασκευή με το ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Φιλοξενίας Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας. Όπως είπε, η Σχολή αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Πάφο και «ένα όνειρο πολλών χρόνων», που πραγματοποιήθηκε.

Μίλησε επίσης και για την πίεση που ασκείται για τη δημιουργία υπέργειας διάβασης στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, με τον κ. Σαββίδη να σημειώνει ότι έχει καθυστερήσει το έργο «με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές» με τη μεγάλη αύξηση των μαθητών.

«Από εκεί και πέρα είμαστε εδώ ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για να ακούμε, να αφουγκραζόμαστε και να μεταφέρουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μας μονάδες», κατέληξε.

Κατά την έναρξη της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς απευθύνθηκε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χλώρακας, λέγοντας πως «ό,τι πιο όμορφο πράγμα υπάρχει στη γη είναι τα παιδιά», για να προσθέσει ότι «σας αγαπούμε πάρα πολύ, πρώτα οι γονείς και μετά οι δάσκαλοι σας και θέλουμε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι».

Προηγήθηκε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, στην παρουσία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Χλώρακας, Νίκη Μιχαηλίδου, το κτήριο πρωτολειτούργησε ως σχολείο τον Οκτώβριο του 1931, ενώ αργότερα οικοδομήθηκε το νέο σχολείο που αποτελείτο από δύο αίθουσες διδασκαλίας και ένα μικρό γραφείο του δασκάλου.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι