Αρχές Νοεμβρίου τα επιδόματα φοιτητών-Εκκρεμεί η εξέταση 400 αιτήσεων

Αρχές Νοεμβρίου θα γίνει η μοριοδότηση των αιτήσεων για φοιτητικά επιδόματα και η έναρξη των πληρωμών, ενώ εκκρεμεί η εξέταση 400 αιτήσεων για φοιτητική χορηγία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός στο Υπουργείο Οικονομικών και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Γαβριήλ Μίθηλλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίθηλλος είπε ότι αυτή την περίοδο αναμένονται τα πρόσθετα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από τους περίπου 400 αιτητές που έχουν απομείνει για φοιτητική χορηγία «για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε πληρωμή αυτών των δικαιούχων».

Σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι αιτητές είναι όλοι ενήμεροι για την ανάγκη αποστολής πρόσθετων στοιχείων και τους έχει γίνει και υπενθύμιση.

Ανέφερε ότι ο αριθμός των συνολικών αιτητών για φοιτητική χορηγία ανερχόταν στις περίπου 17.700 και έχουν απομείνει 400, από τους οποίους έχουν ζητηθεί πρόσθετα στοιχεία.

Φοιτητικά επιδόματα

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, η Υπηρεσία θα προχωρήσει με τα φοιτητικά επιδόματα και πρόσθεσε ότι οι δικαιούχοι φοιτητικών επιδομάτων προκύπτουν μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων, η οποία γίνεται βάσει συστήματος μοριοδότησης που προσμετρά τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων κάθε ακαδημαϊκού έτους.

«Αρχές Νοεμβρίου θα γίνει η μοριοδότηση της αίτησης που στόχο έχει την κατάταξη όλων των δικαιούχων αιτητών κατά προτεραιότητα», πρόσθεσε.  

Επιπλέον, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων είπε ότι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας και οι αιτήσεις για φοιτητικά επιδόματα των Ελλαδιτών που σπουδάζουν στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των αιτήσεων.

Αναφορικά με τη μορφή των φοιτητικών επιδομάτων και το ανώτατο ύψος για κάθε επίδομα, ο κ. Μίθηλλος είπε στο ΚΥΠΕ ότι αυτά είναι το επίδομα διαβίωσης με ανώτατο ύψος επιδόματος τα €1.800, το επίδομα σίτισης €1.092, το επίδομα αεροπορικού εισιτηρίου €200 και επίδομα σε πρωτοετείς φοιτητές/τριες μόνο €500.

Δειτε Επισης

Συμμετοχή Εθνικής Φρουράς σε πολυεθνική άσκηση στην Ιορδανία
Υποχωρεί για λίγο η σκόνη, αίθριος ο καιρός-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Έντονη ενόχληση ΟΠΑΚ για τα μη προσβάσιμα γήπεδα-Βλέπουν ομάδες, ζητούν λήψη μέτρων
Ψάχνει λύσεις για τις πισίνες το ΥΠΕΣ-Οι τρεις τύποι που διαχωρίζουν τις δημόσιες και τις ιδιωτικές
Γεν. Λογιστήριο: Αχρείαστα πιστοποιητικά αποδοχών συνταξιούχων κρατικών αξιωματούχων/υπαλλήλων
Εκ νέου ενώπιον της ΥΠΑΝ τα προβλήματα δημοσίων σχολείων Ύψωνα
Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να «αγοράζουν» τρία σπίτια στα κατεχόμενα
Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι-Απαιτούν σεβασμό στα δικαιώματά τους και αναμένουν μέτρα στήριξης
Το 10% τροφίμων, που σπαταλούνται στην ΕΕ συνδέεται με επισήμανση ημερομηνίας
Έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του έργου eΔΕΑ σε τρία Λύκεια