Δάσκαλοι δεν αποδέχονται διορισμό στα Ολοήμερα-Επιστολή ΠΟΕΔ σε Μιχαηλίδου

Με προβλήματα ξεκίνησε η λειτουργία των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων, αφού σε αρκετές σχολικές μονάδες παρατηρείται υποστελέχωση, δεδομένου ότι δάσκαλοι που έλαβαν ειδοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, δεν αποδέχθηκαν το διορισμό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόνιμοι διορισμένοι να στελεχώνουν τα Ολοήμερα, με την ΠΟΕΔ να αποστέλλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα.

Την περασμένη Δευτέρα τέθηκε σε λειτουργία ο θεσμός των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων, σε 222 σχολικές μονάδες, ωστόσο δεν είναι ομαλή η λειτουργία τους, καθώς αρκετές είναι οι φωνές των εκπαιδευτικών που καλούνται να στελεχώσουν τα Ολοήμερα, δεδομένου ότι συνάδελφοί τους δεν αποδέχονται τον διορισμό.

«Έχουμε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωση, επειδή κάποιοι δεν αποδέχονται τον διορισμό και τον απορρίπτουν, με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστερήσεις. Σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα, επειδή οι μόνιμοι συνάδελφοι εθελοντικά έμειναν να στελεχώσουν τα Ολοήμερα Σχολεία, εκεί που δεν ήταν επαρκής η στελέχωση από το Υπουργείο Παιδείας», εξήγησε στον REPORTER η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Στο μεταξύ, εκτός αυτού, πρόβλημα στη στελέχωση των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων ενδεχομένως να δημιουργούν και τα έκτακτα περιστατικά, που έχουν ως αποτέλεσμα δάσκαλοι να πρέπει να μείνουν εκτός καθηκόντων, κάτι που η ΠΟΕΔ έχει ήδη θέσει ενώπιον της υπουργού Παιδείας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν.

«Όσον αφορά στη λειτουργεία των σχολείων, υπάρχουν εκκρεμότητες όπως για παράδειγμα ο μηχανισμός αντικατάστασης των εκπαιδευτικών, εκεί και όπου υπάρξει ανάγκη. Πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός αντικατάστασης των εκπαιδευτικών, που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να απουσιάζουν».

Έθεσαν θέμα εργασιακού πλαισίου

Παράλληλα, στη συνάντηση που είχε η ΠΟΕΔ με την Αθηνά Μιχαηλίδου, έκτος από το θέμα της στελέχωσης, στο τραπέζι έχει τεθεί και θέμα που αφορά στο εργασιακό πλαίσιο των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και την αναγνώριση της υπηρεσίας τους. Μάλιστα, η οργάνωση των δασκάλων είχε την Πέμπτη συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατά την οποία συζήτησαν όλα τα θέματα που υπήρχαν ενώπιον της και αφορούσαν στη λειτουργία των Ολοήμερων.

«Είχαμε και διοικητικό συμβούλιο ως ΠΟΕΔ και καταγράψαμε τα προβλήματα και θα τα αποστείλουμε στην υπουργό Παιδείας, ως επιστολή, με το αίτημα να επιλυθούν αν είναι δυνατό από τη φετινή σχολική χρονιά και μετά να μπούμε σε διάλογο, που αφορούν γενικά τη λειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων. Προέχει η στελέχωση και να διορθωθούν κάποιες αδικίες που δημιουργήθηκαν».

Επαναφέρουν το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους

Την ίδια ώρα, ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στα Ολοήμερα Σχολεία, είναι και το γεγονός ότι η σύμβαση που έχουν υπογράψει είναι διάρκειας μέχρι τέλη Μαΐου. Αυτό είναι και μία θέση της οργάνωσης των δασκάλων, ότι θα πρέπει τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία να λειτουργούν από την ημέρα έναρξης των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία και να ολοκληρώνεται ο κύκλος εργασιών τους την τελευταία ημέρα, εντός Ιουνίου.

«Εμείς θέλουμε να λειτουργούν τα Ολοήμερα από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι το τέλος. Θα ήταν το ιδεατό να κλείνουν με το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο. Αν γίνει αποδεκτό το αίτημά μας, τότε θα πρέπει να γίνει ρύθμιση στο Υπουργείο Παιδείας».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»