Πρόταση νόμου για αύξηση του εξώδικου για παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ από 300 σε 500 ευρώ

Πρόταση νόμου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής της Πέμπτης, με στόχο την αύξηση του προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης ή και της εγκατάλειψης οχήματος σε χώρους στάθμευσης οχημάτων για ΑμεΑ, από μη δικαιούχα άτομα από €300 σε €500, κατέθεσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου.

Συγκεκριμένα, σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμου, ώστε να αυξηθεί το εξώδικο πρόστιμο που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης ή και εγκατάλειψης οχήματος σε χώρους στάθμευσης οχημάτων για άτομα με αναπηρίες από μη δικαιούχα άτομα δυνάμει των περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Κανονισμών, από €300 σε €500.

Επίσης, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, σε περίπτωση που το πρόσωπο επαναλάβει το αδίκημα δε θα εφαρμόζεται ο υπό τροποποίηση νόμος και συνεπώς το πρόσωπο αυτό θα υπόκειται σε δίωξη δυνάμει ων προνοιών του Περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεων Κανονισμών, ο οποίοι προβλέπουν ότι όποιος παραβιάζει τους εν λόγω κανονισμούς είναι ένοχος αδικήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους και σε χρηματική ποινή μέχρι 1,708 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, η τροποποίηση κρίνεται αναγκαία και για αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με το δικαίωμα για απρόσκοπτη διακίνηση των ατόμων με αναπηρία, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στα κοινά, καθώς παρατηρείται έξαρση του φαινομένου στάθμευσης οχήματος σε χώρους στάθμευσης οχημάτων για άτομα με αναπηρίες από μη δικαιούχα άτομα.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα