Τροποποίηση του περί Φόρων Κατανάλωσης Νόμου για βιομηχανοποιημένα καπνά

Με νομοθεσία που ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια επιτυγχάνεται εναρμόνιση με πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του  2011, για τη διάρθρωση και τους συντελεστές του ειδικού φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζονται στα βιομηχανοποιημένα καπνά.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις εξομοιώνονται, για σκοπούς επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης, τα προϊόντα που αποτελούνται εξ ολοκλήρου ή κατά ένα μέρος από ουσίες διαφορετικές από τον καπνό και πληρούν τα κριτήρια που καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία με τον λεπτοκομμένο καπνό που προορίζεται για την κατασκευή χειροποίητων (στριφτών) τσιγάρων.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Τελωνείων είχε ενημερώσει τους Βουλευτές κατά την συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Οικονομικών ότι με το ν/σ επιτυγχάνεται διόρθωση ως προς την εναρμόνιση της ισχύουσας νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ενημέρωσε ότι στο παρόν στάδιο δεν κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά τέτοια προϊόντα, εντούτοις για σκοπούς ορθότερης εναρμόνισης πρέπει να υπάρχει σχετική ρύθμιση στην κείμενη νομοθεσία και στην περίπτωση διάθεσης τέτοιων προϊόντων στην αγορά, αυτά θα φορολογηθούν αναλόγως.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
ΒΙΝΤΕΟ: Το Πεντάγωνο έδειξε πώς λειτουργούν οι βόμβες που έριξαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Υπό οκταήμερη κράτηση επτά ανήλικοι για την αιματηρή συμπλοκή σε parking στη Λάρνακα
Αναζητεί οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία που επιτέθηκαν σε τουρίστα στην Αγία Νάπα (pics)